Filtering and treatment | Alfa Laval

Filtrering og behandling – utfordringer og løsninger

Filtrering, behandling og forhåndspakking

De to hovedteknologiene for endelig ølfiltrering er kiselgur og kryssflytende membranfiltrering. Håndtering av ubrukbare produkter, avsetninger og avfall er noen av utfordringene som bryggerier står overfor.

Produksjonen av differensierte produkter, fra ikke-alkoholholdige drikker og sterkt øl til smakstilsatte derivater, øker. Vår portefølje av blandings-, karbonerings- og avalkoholiseringsmoduler gir effektive måter for pålitelig og fleksibel produksjon av nye og unike produkter til dine nåværende og fremtidige kunder.

Før pakking, pasteurisering eller steril filtrering elimineres alle mikroorganismer for å øke holdbarheten, produktets smak og sikkerheten. Vi tilbyr løsninger for å gjøre dette effektivt på en mer bærekraftig måte.

.

Ølfiltrering

Utfordring

  • Kiselgurfilter tettes under filtrering
  • Høyt kiselgurforbruk
  • Korte filtreringssykluser på kryssfiltre

Resultat

  • Stabilt og lavt fast innhold på separatorutløpet
  • Fjerning av faste stoffer ved sentrifugering reduserer total kiselgurbruk og reduserer belastningen under filtrering
  • Minimerer mikronisering av partikler i øl, reduserer filtertilstopping og tillater lengre filtreringssykluser

Utfordring

  • Kort produktholdbarhet
  • Reinfeksjon

Resultat

  • Fullstendig fjerning av mikroorganismer

Utfordring

  • Oksidasjon under filtrering

Resultat

  • Avluftet vann i overføringslinjer mellom brygg hindrer oksidasjon

Utfordring

  • Høy avfallshåndteringskostnad

Resultat

  • Lettere avfallshåndtering av kiselgur med væsken fjernet, noe som gjør den tørrere og lettere
.

Blanding, dosering og karbonering

Utfordring

  • Å få et øl innenfor spesifikasjonen

Resultat

  • Forsikret nøyaktighet i blanding, dosering og karbonering
.

Alkoholfjerning

Utfordring

  • Trenger å produsere lavalkoholholdig øl

Løsning

Resultat

  • Ingen termisk innvirkning på produktet
  • Produksjon av øl med lavt alkoholinnhold (<0,5 % v/v)

Utfordring

  • Behov for å produsere øl uten alkohol

Løsning

Løsning

  • Produksjon av øl med uten alkohol (<0,05 % v/v)
  • Konsistensen på resultatet
  • Fjernet alkohol kan gjenbrukes som ingrediens i andre anvendelser

Behandling

. .

Utfordring

  • Opprettholder nødvendig holdbarhet og kontrollerer risiko for reinfeksjon;
  • Høyt energiforbruk

Utfordring

  • Mikroorganismer eliminert i øl
  • Økt produktholdbarhet
  • Med Flexitherm oppnås opptil 95 % energigjenvinning, reduserte driftskostnader (med opptil 80 %) sammenlignet med en tradisjonell tunnelpastaurisering
  • Med steril ølfiltreringsmodul krever kaldprosessen minimal energi
.

La oss hjelpe deg

Informasjonen lagres og behandles i samsvar med vår personvernerklæring.