Filtrering og behandling – utfordringer og løsninger
Filtrering, behandling og forhåndspakking
De to hovedteknologiene for endelig ølfiltrering er kiselgur og kryssflytende membranfiltrering. Håndtering av ubrukbare produkter, avsetninger og avfall er noen av utfordringene som bryggerier står overfor.
Produksjonen av differensierte produkter, fra ikke-alkoholholdige drikker og sterkt øl til smakstilsatte derivater, øker. Vår portefølje av blandings-, karbonerings- og avalkoholiseringsmoduler gir effektive måter for pålitelig og fleksibel produksjon av nye og unike produkter til dine nåværende og fremtidige kunder.
Før pakking, pasteurisering eller steril filtrering elimineres alle mikroorganismer for å øke holdbarheten, produktets smak og sikkerheten. Vi tilbyr løsninger for å gjøre dette effektivt på en mer bærekraftig måte.
Ølfiltrering
Utfordring
- Kiselgurfilter tettes under filtrering
- Høyt kiselgurforbruk
- Korte filtreringssykluser på kryssfiltre
Resultat
- Stabilt og lavt fast innhold på separatorutløpet
- Fjerning av faste stoffer ved sentrifugering reduserer total kiselgurbruk og reduserer belastningen under filtrering
- Minimerer mikronisering av partikler i øl, reduserer filtertilstopping og tillater lengre filtreringssykluser
Utfordring
- Kort produktholdbarhet
- Reinfeksjon
Resultat
- Fullstendig fjerning av mikroorganismer
Utfordring
- Oksidasjon under filtrering
Resultat
- Avluftet vann i overføringslinjer mellom brygg hindrer oksidasjon
Utfordring
- Høy avfallshåndteringskostnad
Løsning
Resultat
- Lettere avfallshåndtering av kiselgur med væsken fjernet, noe som gjør den tørrere og lettere
Blanding, dosering og karbonering
Utfordring
- Å få et øl innenfor spesifikasjonen
Resultat
- Forsikret nøyaktighet i blanding, dosering og karbonering
Alkoholfjerning
Utfordring
- Trenger å produsere lavalkoholholdig øl
Løsning
- avalkoholiseringsmidler (basert på RO/NF kryssflytfiltrering)
Resultat
- Ingen termisk innvirkning på produktet
- Produksjon av øl med lavt alkoholinnhold (<0,5 % v/v)
Utfordring
- Behov for å produsere øl uten alkohol
Løsning
- Alfa Laval dealkoholiseringsmodul (basert på dampstripping under delvis vakuum)
Løsning
- Produksjon av øl med uten alkohol (<0,05 % v/v)
- Konsistensen på resultatet
- Fjernet alkohol kan gjenbrukes som ingrediens i andre anvendelser
Behandling
Utfordring
- Opprettholder nødvendig holdbarhet og kontrollerer risiko for reinfeksjon;
- Høyt energiforbruk
Utfordring
- Mikroorganismer eliminert i øl
- Økt produktholdbarhet
- Med Flexitherm oppnås opptil 95 % energigjenvinning, reduserte driftskostnader (med opptil 80 %) sammenlignet med en tradisjonell tunnelpastaurisering
- Med steril ølfiltreringsmodul krever kaldprosessen minimal energi