Smøreoljebehandling for å fjerne faststoffer og vann

Smøreoljebehandling med separator foregår i en uavhengig bypass, og lar prosessen være uberørt.

For smøreoljebehandling tas den skitne smøreoljen fra bunnen av smøreoljetanken. Avhengig av smøreoljens viskositet blir den deretter oppvarmet og deretter separert. Vannet fjernes kontinuerlig fra den skitne oljen via separatoren, mens den rene oljen føres tilbake til toppen av smøreoljetanken. Faststoffene samles opp i separatorkulan. Faststoffer som holdes i faste separatoren skal renses manuelt, mens faste stoffer akkumulert i selvrensende separator modul blir periodisk og automatisk utskilt.

Lube oil treatment to remove solids and water

Høy renseeffektivitet med smøreoljebehandling

Smøreoljeforurensning med partikler og vann reduseres betydelig etter bare ett trinn med smøreoljebehandling. Når smøreoljen føres flere ganger gjennom separatormodulen, øker renhetsnivået i smøreoljetanken kontinuerlig, spesielt ved å fjerne ytterligere mindre partikler (mindre enn 10 µm). Følgelig oppnås en meget høy virkningsgrad etter bare en kort periode med smøreoljebehandling. En separator kalles også høyhastighetsseparator (HSS) eller separatorsentrifuge.

Smøreoljebehandling med sentrifugemodul og finfilter

En typisk behandlingsmetode for smøreolje er å plassere en separator i en omløpslinje i systemet og et lite finfilter i prosessen som prosesskontroll. Separtoren fjerner de fleste av partiklene for bare å kunne ta bare et lite filter og forlenge levetiden til filterelementene og redusere filterets drifts- og bortskaffingskostnader. Når det gjelder forekomst av vann i smøreoljen, eliminerer separatoren behovet for et filter for koalesceren. Investerings- og driftskostnader reduseres, noe som gir en positiv effekt på totale eierkostnader (TCO).

Av: Carsten Schrader, Dipl. Ing., Global Technology High Speed Separators, Alfa Laval

Hvitebok: Viktigheten av rensing av smøreolje

Vil du forstå mer om rensing av smøreolje? Vår hvitebok gir deg en omfattende oversikt over tilgjengelige teknologier og fungerer som en guide til å velge den beste for ditt bruksområde.

yellow oil with bubble