Hvordan kan et smøreoljeproblem best løses?

Når partikler og vann kommer inn i smøreoljesystemet, får du et smøreoljeproblem. Korrosjon, utstyrsskader og redusert levetid for maskiner har alle betydelige kostnader. I en tank, takket være tyngdekraften, blir lyset og den tunge fasen av en forurenset væske gradvis separert, med de tunge partiklene synkende til bunnen. Som en utskillingsmetode klarer dette seg dårlig, fordi det er tregt og det vanligvis er en stor blandingsfase som forblir useparert.

Smøreoljeproblem løst med sentrifuge

Det er forskjellige metoder for å håndtere skitten smøreolje, men bare én som fjerner både vann og faststoffer i ett enkelt trinn. I en separator erstattes tyngdekraften med sentrifugalkraft som kan være mer enn 5000 ganger sterkere enn tyngdekraften. Derfor vil utskilling via sentrifugalkraft naturlig nok gå dramatisk raskere.  

Lube oil problem solved with stack centrifuge

Den kraftige sentrifugalsepareringen

Separasjonen skjer i platestabelen. Tunge partikler trekkes mot separatorveggene med kraftig sentrifugalkraft. Lettere partikler, som har en tendens til å følge væsken mot midtenav utskilleren, hindres av platestabelen og endrer retning for å ende opp med de tunge partiklene ved veggen. Separatoren kan brukes både til å fjerne partikler og for enkelt å skille væsker fra hverandre. Denne separeringsteknologien som brukes på skitten smøreolje, fjerner faste stoffer (partikler) og vann (tung væske) raskt og effektivt fra smøreoljen (lett væske) med sentrifugalkraft. Prosessen kalles purification.

The powerful force of centrifugal separation

Med en separator som bruker naturkreftene, men bare 5000 ganger raskere, forlenges levetiden til oljen betydelig, og smøreoljeproblemet ditt er løst.

Av: Carsten Schrader, Dipl. Ing., Global Technology High Speed Separators, Alfa Laval

Hvitebok: Viktigheten av rensing av smøreolje

Vil du forstå mer om rensing av smøreolje? Vår hvitebok gir deg en omfattende oversikt over tilgjengelige teknologier og fungerer som en guide til å velge den beste for ditt bruksområde.

yellow oil with bubble