Dyrk frem prosessen for plantebaserte drikker

Som oppstartsbedrift i industrien for plantebaserte drikker er en av mange utfordringer du står overfor å utvikle en effektiv og pålitelig produksjonsprosess. Ta kontakt med oss på et tidlig tidspunkt, så støtter vi deg med kunnskapen og utstyret du trenger for å ta produktet ditt fra idéstadiet, gjennom laboratorie- og pilottester, til kommersiell produksjon.

Sørg for en jevn oppskalering

Oppskalering er en læringsprosess og det er ikke uvanlig å oppdage at produktet oppfører seg på nye måter når prosessen skaleres opp. For eksempel opplever mange oppstartsbedrifter inkonsistente prosessresultater i de forskjellige utviklingsstadiene på grunn av et lite ideelt utstyrsvalg. Når dette skjer, kan nye problemer dukke opp i hvert nytt stadium, noe som øker tiden til markedet og utviklingskostnadene.

Et annet eksempel er at du kan oppleve at mer av produktet ditt havner i avfallsstrømmene. Vi kan hjelpe deg med både å gjenvinne dette produktet og tilføre nye verdistrømmer fra avfallet ditt samtidig.

Ekspertene våre har støttet mange oppstartsbedrifter i mat- og drikkevareindustrien under deres oppskaleringsprosesser. De kan hjelpe deg under designfasen og når du velger utstyr for å sikre en konsistent prosess gjennom oppskaleringsstadiene.

Dairy production tanks 640X360

Kontroller avleiring

Avleiring er et viktig problem som må vurderes når man designer produksjonslinjer for plantebaserte drikker. Det fører ikke bare til kortere produksjonsløp og økte kostnader for rengjøring; det kan også påvirke smak og tekstur negativt.

Å tilpasse varmevekslerne til å passe til prosessforholdene er avgjørende for å minimere avleiring. Hvis turbulensen er for lav og temperaturen for høy, forårsaker proteinene og sukkeret i den plantebaserte drikken avleiring og kan til og med brenne seg fast på plateoverflatene.

Vi har jobbet mye med oppvarming og pasteurisering i meieri-, drikke- og proteinapplikasjoner, og vi vet hvordan vi skal designe varmevekslere for minimal avleiring. Takket være et bredt utvalg av plater med forskjellige mønstre kan vi levere varmevekslere som matcher dine spesifikke forhold og råvarer perfekt.

Avleiring er også en sentral faktor i vurderingen av oppskaleringsprosessen. Vi hjelper deg med å identifisere oppgaver der avleiring kan være problematisk og gir deg råd om hvordan du kan minimere problemet. For eksempel er det viktig å sikre konsistente strømningshastigheter gjennom de forskjellige utviklingstrinnene, ellers kan du oppleve nye avleiringsproblemer når du skalerer opp.

Er du interessert i å finne ut hvordan du kan optimalisere produksjonen av plantebasert drikke eller prøvekjøre det på vårt applikasjons- og innovasjonssenter?  

Fyll ut skjemaet så kontakter teamet vårt deg innen kort tid

Denne informasjonen lagres og behandles i samsvar med personvernreglene våre.