Brenselsceller

Transformasjonen av verdens energisystemer kommer til å innebære et bredt spekter av løsninger. Vi vet allerede at brenselceller kommer til å være en grunnleggende del av omstillingen vår til ren energi. Ettersom vår globale energibruk fortsetter å stige, vil vi fortsette å trenge flere - og kraftigere - brenselcelleteknologier. I de kommende årene forventer vi at brenselceller vil bli brukt til alt fra distribuert kraft til kraftproduksjon for den stadig voksende datasentersektoren.

Enten det handler om polymer elektrolytt membran (PEM), fast oksid brenselceller (SOFC) eller løsninger for den maritime industrien, vil morgendagens brenselcelleteknologier stille høye ytelseskrav til termisk overføringsteknologi. Takket være 90 år med utvikling av platevarmevekslere, tilbyr Alfa Laval både kunnskapen og løsningene for å sikre sterk motstand under de høye temperaturene og varmebelastningen som finnes i disse utfordrende bruksområdene.

Cleantech-Fuel-cells-intro-img-final.jpg

Alfa Laval Sustainable solutions Fuel cells chart

Klar for morgendagens brenselcelleutfordringer

Alfa Laval har brukt flere tiår på å utvikle svært effektive og robuste teknologier for platevarmevekslere. Fra vår fusjonsbindingsteknikk som muliggjør pålitelig ytelse ved svært høye temperaturer, til gass-til-væske-løsninger som kan håndtere ekstremt ujevne strømningskrav, kan vi tilby unike teknologier perfekt for utvikling av brenselceller som bruker hydrogen, ammoniakk, metanol eller andre energikilder.

Kontakt oss for å lære om løsningene vi tilbyr i dag for brenselcelleutfordringene du vil møte i morgen. Dette inkluderer vår ledende kompetanse innen systemer for modulære brenselceller, samt vår Alfa Laval AlfaNova platevarmeveksler bygget for å håndtere høytemperaturbestandige materialer. Vi kan også dele noe av produktutviklingen vi har på gang med deg, inkludert innovasjoner for sammenføying av plater i platevarmevekslere som vil være et ideelt alternativ for brenselceller for marine applikasjoner.

Et brenselcellesystem bygget med Alfa Laval platevarmevekslere – Bærekraftig, trygt og kostnadseffektivt

Da den tyske leverandøren av fornybar energi HEE Technologies GmbH designet et brenselcellesystem for kombinert varme og kraft (CHP), valgte de bevisst å bruke Alfa Lavals platevarmevekslere til kjøling av brenselcellestabler og eksosvarmegjenvinning. Systemet bruker hydrogen som energikilde, noe som gjør det bærekraftig, trygt og kostnadseffektivt.

The HEE fuel cell system

Møt den nye AlfaNova GL50

Den nye AlfaNova GL50 er den første Alfa Laval varmeveksleren utviklet for behovene til brenselceller. GL50 er en asymmetrisk gass-til-væske platevarmeveksler laget av 100 % rustfritt stål. Den er liten nok til å holdes i én hånd, men kan håndtere gasstrømmer på 250 kubikkmeter i timen, samt innløpsgasstemperaturer opp til 750 °C, med eksepsjonell ytelse.

fuelcell-vignette v2

Løsningene våre

Alfa Laval loddede platevekslere

Våre kobberloddede platevarmevekslere er en kompakt, effektiv og vedlikeholdsfri løsning til oppvarming, kjøling, fordampning og kondensering i en rekke bruksområder. Hver enhet er utformet for driftsoptimalisering og har en rekke unike egenskaper som sikrer både overlegen termisk ytelse og maksimal pålitelighet.


Finn ut mer

Alfa Laval gass-til-væske-platevekslere

Fra eksepsjonelt høye temperaturer til medier med ekstremt asymmetriske strømningshastigheter, håndterer Alfa Lavals gass-til-væske portefølje mer enn andre platevarmevekslere. Ettersom de er bygget med en revolusjonerende platedesign med små fordypninger i overflaten gir de effektiv varmegjenvinning og svært lavt trykkfall i gassapplikasjoner – alt innenfor et betydelig mindre fotavtrykk enn rørteknologier.


Finn ut mer

Alfa Laval sveisede platevekslere

Vår patenterte AlfaFusion-bindingsteknologi skaper svært effektive, kompakte varmevekslere som er laget utelukkende av rustfritt stål. De er en ideell varmeoverføringsløsning for utfordrende bruksområder, tilnærmet vedlikeholdsfrie og i stand til å håndtere ekstremt høye trykk og temperaturer, inkludert de med temperaturer over 600 °C.


Finn ut mer


cleantech_symbol_RGB_png.png

Bærekraftig partnerskap

Kontakt oss for å finne ut mer

Kontakt oss i dag for mer informasjon om de bærekraftige løsningene våre

Ta kontakt

Informasjonen lagres og behandles i samsvar med retningslinjene våre for personvern.