Behandling av plantebasert protein

Økende bevissthet om helse- og miljøfordelene ved planteproteiner forårsaker et stort skifte i proteinmarkedet. Alfa Laval spiller en aktiv rolle i utviklingen av industrien for vegetabilske proteiner, og støtter globale matbedrifter, oppstartsbedrifter og forskningsinstitusjoner med ekspertråd og markedsledende prosessløsninger. Vi skaper bærekraftige og pålitelige løsninger for fremtiden ved å bygge på vår lange historie med å jobbe med tradisjonelle protein- og stivelsesprodusenter.

plant-based-mainpage-small

Totalleverandør av prosesseringssystemer for planteprotein  

Vi er en av verdens ledende leverandører av prosesseringssystemer for plantebasert protein. Vi tilbyr også systemer for mysebehandling/vanngjenvinning og varmebehandling, samt komplette stivelsesbehandlingslinjer som sikrer at ingen verdi går tapt. Gjennom våre samarbeispartnere kan vi også levere mølle- og tørkesystemer, noe som gjør oss til leverandør av komplette prosesslinjer. 

Systemene kommer med prosessgarantien vår. De er fullt tilpasset og optimalisert på systemnivå for høy avkastning og lave driftskostnader. De er bygget for fleksibilitet og er enkle å skalere opp, noe som gjør utvidelser og overgangen fra pilotanlegg til fullskalaproduksjon forutsigbar og jevn. Alle komponentene våre er designet og bygget for høy produktrenhet, enestående hygiene og enkel rengjøring. Som et resultat, er utstyret vårt det perfekte valget for å produsere proteinisolater av matvarekvalitet som oppfyller de høyeste mattrygghetsstandardene.  

Skreddersydde løsninger inkludert oppmaling, våtprosess og tørking

.
2 Plant based process chart

Alle prosessløsningene våre er unike, men inkluderer vanligvis følgende prosesstrinn:

Proteinekstraksjon

Planteprotein-produksjonsprosessen starter med proteinekstraksjon. Først blandes råstoffet med vann for å danne en velling, og ved hjelp av metoder som alkalisk ekstraksjon, syreekstraksjon eller enzymassistert ekstraksjon løses proteinet opp i vannet.

Deretter separeres proteinet fra de andre komponentene i vellingen, hovedsakelig fibre og stivelse, ved hjelp av sentrifugeringsteknologier som dekantere, hydrosykloner og separatorer. Sentrifugering har mange fordeler i forhold til tradisjonelle løsninger basert på filtrering, inkludert høy separasjonseffektivitet, lavt energiforbruk og minimal avfallsgenerering. Dette bidrar til en mer bærekraftig og effektiv proteinekstraksjonsprosess samtidig som det sikres høy produktkvalitet.

4 Protein extraction plant based

Proteinrensing 

Etter ekstraksjon fjernes urenheter som påvirker kvaliteten og funksjonaliteten til sluttproduktet. Dette er et avgjørende skritt når man skal produsere proteinprodukter av høy kvalitet, og flere metoder kan benyttes, for eksempel utfelling og ultrafiltrering.  

Utfelling er en enklere og mer kostnadseffektiv metode som innebærer å tilsette syre til proteinløsningen for å indusere utfelling av proteinet. De utfelte proteinene separeres deretter fra prosessvannet ved hjelp av dekantere og separatorer. Ultrafiltrering er en annen vanlig metode. Denne teknikken bruker en membran med en definert porestørrelse som lar mindre molekyler passere gjennom mens den beholder større proteiner. 

 

Varmebehandling 

Varmebehandling, eller pasteurisering, utføres for å redusere risikoen for mikrobiell forurensning i de endelige plantebaserte proteinene. Proteinproduktet varmes opp til en bestemt temperatur i en definert tidsperiode for å ødelegge skadelige mikroorganismer. Samtidig unngår man overdreven oppvarming og bevarer de ernæringsmessige og funksjonelle egenskapene til proteinet. Proteinpasteurisering kan også forbedre holdbarheten og stabiliteten til produktet.  

heat treatment plant based

 

Bearbeiding av stivelse/fiber 

Plantebaserte råvarer kan i tillegg til protein også inneholde verdifulle komponenter som fiber og stivelse. Under proteinekstraksjonsprosessen kan disse komponentene separeres og gjenvinnes som en sidestrøm, slik at du kan utnytte råmaterialet til sitt fulle potensial. Ikke bare gir dette en ny inntektsstrøm, det reduserer også avfallshåndtering og -behandling. 

Finn ut mer om våre komplette prosesseringssystemer

.

 

Slutt å kaste ressurser – installer et behandlingssystem for myseprotein 

Å legge til et behandlingssystem for myseprotein (prosessvannet) til anlegget ditt har en betydelig positiv effekt på utbytte, vannkostnader og bærekraft. Et behandlingssystem for myseprotein lar deg gjenvinne vann, proteiner og karbohydrater i stedet for å sende disse verdifulle ressursene til et avløpsrenseanlegg. 

Bortsett fra å redusere mengden avløpsvann, kan gjenvinning av vann redusere vannforbruket betydelig. Det gjenvunnede vannet kan brukes til rengjøringsformål eller viderebehandles for potensiell gjenbruk i anlegget. Sirkularitet er veien til en bærekraftig verden. 

Finn ut hvordan du kan gjenbruke prosessvannet

.

Råvarefleksibilitet

Vi har behandlingsløsninger for et bredt spekter av råvarer. Etter hvert som nye produkter utvikles, øker interessen for nye typer proteiner med ulike egenskaper når det gjelder smak, ernæring og/eller tekstur. Tilsetning av riktig protein kan også forbedre tekniske funksjoner, inkludert evnen til å stabilisere flerfasesystemer som skum og emulsjoner. Dessuten kan proteinsammensetningen og kvaliteten variere på daglig basis. Som et resultat er systemene våre konstruert for å sikre tilpasningsevne og opprettholde en konsistent produksjon.


Kontakt oss hvis du ønsker å utforske potensialet ved å bruke ulike råvarer og få ytterligere innsikt i det fleksible designet vårt.

wheat plant based C
greenbeans plant based c
soybean plantbased c
seaweed plantbased c

Korn 

Hvete 
Havre 
Ris 
Mais 

Stivelsesholdige vekster

Gule erter
Kikerter 
Fababønner
Mungbønner 
Potet 

Oljefrø 

Soyabønner
Solsikke 
Raps/canola 
Lupin

Vannplanter 

Tare
Tang 
Dulse 
Sjøgrønnsaker 

Øk lønnsomheten ved å utvinne fiber og stivelse 

I tillegg til protein inneholder planter også fibre og stivelse i ulik grad. Ved å trekke ut disse verdifulle fraksjonene fra sidestrømmene kan du utnytte råmaterialet til sitt fulle potensial. Fordelene inkluderer: 

  • Mindre avfall å håndtere og behandle 
  • Nye inntektsstrømmer. Stivelse kan selges til bruk i mat, fôr eller biogass.  

Alfa Laval har lang erfaring med å trekke ut disse verdifulle komponentene fra forskjellige råvarer. Vi kan tilby svært effektive og tilpassede løsninger basert på teknologier som dekantere, hydrosykloner, sikter og separatorer. Ved å bruke disse teknologiene blir utvinningen av stivelse og fibre en bærekraftig prosess som bidrar til sirkulariteten til råvaren din. 

12 shutterstock 1433953580

Bruk av bærekraftig protein fra bryggerens brukte korn 

EverGrain™, et heleid datterselskap av den globale bryggerigiganten Anheuser-Busch InBev, har utviklet en banebrytende prosess for å trekke ut høykvalitets proteinisolat fra brukt korn, et avfallsprodukt fra ølbryggeprosessen.  Det som tidligere ble tørket og solgt som dyrefôr med lav verdi, er nå omgjort til en bærekraftig kilde til høykvalitets og næringsrikt plantebasert protein.  

Alfa Laval har levert separasjons- og væskehåndteringsteknologi til EverGrains nye anlegg i St. Louis. Dette inkluderer seks store dekantere, omvendt osmosesystemer, ventiler, pumper og tankrenseutstyr. 

Les hele historien

. .

Få pålitelige data før du skalerer opp

14 reliable data plant based

Pilotskala-testing i anlegget ditt ...  

Alfa Laval tilbyr en komplett portefølje av kjerneprosesskomponenter i pilotskala for produksjon av vegetabilsk protein. Våre kompakte, bruksklare pilotanlegg gjør det lettere å skaffe konseptbevis og samle verdifulle testdata. Pilotmodellene har samme driftsegenskaper som fullskalamodellene, noe som gjør oppskalering enkelt og forutsigbart.

Finn ut mer om våre løsninger for testing i pilotskala

… eller på vårt løsningssenter  

Vi inviterer deg til å utføre testkjøringer i pilotskala ved våre test- og løsningsfasiliteter. Her har vi et komplett oppsett som dekker ulike prosesstrinn slik at du kan prøve ut nye ideer og bekrefte ytelsen til diverse utstyr. 

Kontakt oss

.
Different types of beans

Webinar – Introduksjon til planteproteinproduksjon 

Lær mer om det voksende markedet for plantebaserte proteinprodukter og hvordan du kan optimalisere produksjonsprosessene for maksimalt utbytte, produktkvalitet og råvareutnyttelse.   

Du kommer til å lære om følgende: 

  • Vanlig brukte og nye råvarer 
  • Forbehandlingsprosesser 
  • Den våte fraksjoneringsprosessen 
  • Hvordan gjenvinne vann, proteiner og karbohydrater og biprodukter fra myseprotein  
  • Alfa Lavals utvalg av systemer og komponenter for plantebasert proteinbehandling 

Se webinaret

.

Komplette serviceløsninger 

Ved å kombinere en systemtilnærming til service med omfattende prosessekspertise, optimerer vi ytelsen til hele prosessen ved å identifisere og fokusere på rotårsakene til utfordringene dine.

Vi tilbyr et komplett utvalg tjenester som strekker seg over hele levetiden til anlegget ditt. Det globale servicenettverket vårt dekker nesten 100 land, noe som betyr at rask og profesjonell støtte alltid er nær.

For maksimal avkastning på investeringen din anbefaler vi at du inngår en Alfa Laval-serviceavtale. Med denne fullstendig tilpassede serviceløsningen får maksimal ytelse og oppetid samt enkel budsjettering. Mens du fokuserer på den daglige driften, håndterer vi planlegging, anskaffelse og gjennomføring av nødvendige servicetiltak.

Finn ut hvordan vi kan hjelpe deg med service

.

Nøkkelprodukter