Industrielle varmepumper

Alfa Laval utvikler kompakt platevarmevekslerteknologi for varmepumpesystemer. Disse er installert for å gjenvinne varme fra industrielle prosesser, men også for å gjenvinne lav varme fra datasentre og naturlige varmekilder som sjøvann, elvevann, kloakk eller grunnvann. Vi jobber tett med ledende lokale installatører og systembyggere fra hele verden, og leverer både standard- og tilpassede varmevekslerløsninger. Vi fokuserer i stor grad, men ikke utelukkende, på bruk som innebærer naturlige kjølemidler.

Vi har erfaring med å jobbe med både elektrisk drevne så vel som termisk drevne varmepumper, så ikke nøl med å kontakte Alfa Laval for råd angående passende varmevekslervalg

ATMO 2021 concept image
banner industrial heat pump 640
Copenhagan city image 640
Alfa Laval får ting til å skje ‑ En ammoniakkvarmepumpe absorberer spillvarmen fra kjølesystemet til platepresseoperasjonen i Alfa Laval-fabrikken. Platevarmeveksleren inneholder en ammoniakkladning på kun 40 kg for en kapasitet på 827 kW med en COP på 7. >> Les mer om saken.
En varmepumpe utstyrt med effektive Alfa Laval-platevarmevekslere muliggjør spillvarmegjenvinning fra kommunalt avløpsvann og sjøvann, og forsyner et fjernvarmenettverk som betjener 1100 hjem i Nyhavn i København med bærekraftig varme. Resultatet er store energibesparelser og utslippsreduksjoner.

Nøklene til bærekraftig oppvarming med elektrisk drevne industrielle varmepumper

  • Tenk gjennom hvilken temperatur du egentlig trenger at varmepumpen skal levere. Et nivå over 100 °C når normalt bare 50 % av effektiviteten til en varmepumpe som leverer under 90 °C.
  • Å velge et system med naturlig kjølemiddel som ammoniakk, karbondioksid eller hydrokarboner, sikrer at investeringen forblir fremtidssikker. Ammoniakk gir normalt den høyeste energieffektiviteten.
  • Sørg for at systemet er optimert med moderne teknologi, inkludert platevarmevekslerne, som tillater lav kjølemediefylling og en tett effektiv temperaturtilnærming som forkorter systemets tilbakebetalingstid.
  • Velg en pålitelig leverandør av platevarmevekslere. Alfa Lavals siste utvikling fokuserer på ytterligere effektivitetsgevinster i varmepumpeanlegg.

ammonia-heat-pump -under-construction.jpg

Over er en ammoniakkvarmepumpe under konstruksjon, inkludert halvsveisede platevarmevekslere som overfyllsfordamper, hetedampkjøler, kondensator og underkjøler. 

Er du klar for å lære mer om hvordan du kan bli mer bærekraftig ved å bruke industrielle varmepumper med effektive platevarmevekslere? Det lønner seg normalt å øke energieffektiviteten og spare penger. 

Kontakt oss i dag

.

RefTight™ tetningssystem

Spesiallagde pakninger for høyt trykk. RefTight™-tetningssystemet i våre halvsveisede platevarmevekslere muliggjør forbedret, langsiktig ytelse i varmepumper med høye trykk og temperaturer. Sveisen er plassert utenfor det separate ringpakningssporet, noe som sikrer pålitelig tetning, forlenger levetiden til pakningen og forlenger serviceintervallene.

Integrert underkjøling

Varmepumper med høyeffektivt design kan gi betydelige økonomiske besparelser. Integrering av underkjøling og for-supervarming i kondensatoren til platevarmeveksleren gjør det mulig å forbedre energieffektiviteten til kompakte varmevekslere, uten behov for ekstra rør eller tilleggskomponenter.

.

Bytt til effektivitet

Alfa Lavals platevarmevekslere kan operere med samme lille temperaturforskjell som fordampere. For å dra full nytte av denne effektiviteten har vi utviklet U-Turn-separatoren. Denne effektive modulen er også svært kompakt, og koblingene er gruppert for å tillate at modulen kan installeres nær vegger eller på omkretsen av en hovedmeie.

  • Designet for naturlig ammoniakkjølemiddel
  • Minimalt trykktap, maksimal energieffektivitet
  • Nær temperatur-tilnærming, plassbesparende design
  • Komplett løsning inkludert vår varmeveksler- og separatorteknologi
.

Avanserte løsninger for industrielle varmepumper

Semi_welded_range_640x360.jpg

Halvsveisede platevarmevekslere

Våre kompakte halvsveisede platevarmevekslere gir større effektivitet og pålitelighet i industrielle varmepumpeanlegg. Alfa Lavals halvsveisede varmevekslere er spesielt valgt for ammoniakkvarmepumper. Disse vekslerne reduserer ammoniakkladingen og risikoen for lekkasje med det velprøvde RefTight™-forseglingssystemet. Tilgjengelig med korrosjonsbestandig materiale for varmegjenvinning fra sjø-/elvevann.


Finn ut mer

Alfa Laval brazed plate heat exchangers

Loddede platevarmevekslere

Våre kobberloddede platevarmevekslere er kompakte, effektive og standard type varmevekslere for fordamping og kondensering i kommersielle varmepumper og boligvarmepumper. De kan brukes med de fleste typer miljøvennlige kjølemidler med lav GWP, inkludert viktige naturlige kjølemedier som CO2 og hydrokarboner. Hver enhet er utformet med en rekke unike egenskaper som sikrer overlegen termisk ytelse og pålitelighet.


Finn ut mer

fhe_alfanova_ind&hvac_right_640x360.png

AlfaNova

De fleste platevarmevekslere som brukes i kommersielle eller småskala industrielle varmepumper er loddet med kobber. Selv om kobber er egnet for mange bruksområder, reagerer det negativt med ammoniakk, et viktig naturlig kjølemiddel. Bygget med vår unike fusjonsbindingsmetode, tilbyr AlfaNova markedets eneste 100 % rustfrie platevarmeveksler. Det er en kompakt og effektiv løsning for kjøling av svært rene og sensitive væsker, som utnytter ammoniakks lave GWP-potensial.


Finn ut mer

.

Utvalgte saker om industrielle varmepumper

broager-danmark-alfa-laval-heat-pump-case

Broager Danmark

Alfa Laval halvsveisede platevarmevekslere fungerer som fordampere som fanger opp grunnvann på 250 meter ved 9 °C for å levere fjernvarme med varmtvann ved 70 °C varme. Kapasiteten i dette tilfellet er 18 000 MWh årlig med en COP på 4,0 siden 2016

viborg-danmark-alfa-laval-heat-pump-case

Viborg Danmark

I Bjerringbo fungerer Alfa Lavals halvsveisede platevarmevekslere som ammoniakkfordampere for å gjenvinne overskuddsvarme for å forsyne fjernvarme- og kjølenettverket. Kapasiteten i dette tilfellet er 13 500 MWh årlig med en COP på 4,6 siden 2016.

haderslev-danmark-alfa-laval-heat-pump-case

Haderslev, Danmark

I malthuset til Bryggeriet Fuglsang gjenvinner Alfa Laval halvsveisede platevarmevekslere i kondensatorenheten overskuddsvarme for å levere oppvarming av varme sidemedier fra 45 til 70 °C. Kapasiteten i dette tilfellet er 7,1 MW med en COP på 4,0.

.

Forpliktet til bransjesamarbeid

Industrial-ref-Eurammon.jpg

Eurammon

Eurammon er en sammenslutning av selskaper, institusjoner og enkeltpersoner som deler et felles mål: å oppmuntre til en bærekraftig tilnærming til kjøle- og varmepumpeteknikk. Siden starten i 1996 har Eurammon tatt til orde for bruk av naturlige kjølemedier. Alfa Laval er et av medlemmene som bidro til å stifte foreningen.


Finn ut mer

Industrial-ref-shecco.jpg

EHPA

Alfa Laval er medlem av The European Heat Pump Association (EHPA), som er stemmen til den europeiske varmepumpesektoren i Brussel. Visjonen til EHPA er at i et fullstendig avkarbonisert Europa er varmepumpeteknologier den viktigste løsning for oppvarming og kjøling. De er en sentral del av et fornybart, bærekraftig og smart energisystem


Finn ut mer

Industrial-ref-iiar.jpg

IIAR

IAR er en amerikansk teknisk medlemsorganisasjon med representanter fra alle deler av industrien som driver med naturlig kjøling, inkludert produsenter, ingeniører, entreprenører, sluttbrukere, akademikere, forskere og mer. IIAR er et ledende talerør for sikker, pålitelig og effektiv bruk av ammoniakk og andre naturlige kjølemidler.


Finn ut mer

.

Få effektiviteten til å vare i flere tiår

En dårlig fungerende varmeveksler kan påvirke sikkerhet, produktkvalitet og energikostnader. Feil kan føre til kostbar nedetid og store tap i produksjonen. Ved regelmessig og proaktivt vedlikehold av platevarmevekslere med pakning, opprettholdes ytelsen og operasjonen holdes problemfri og forutsigbar.

Vi har ekspertisen til å hjelpe deg om du opplever et problem i dag, ønsker å forhindre fremtidige problemer eller ønsker å løse problemet selv med vårt online feilsøkingsprogram.

Se våre totalserviceløsninger

Konsulent? Systemintegrator?

Er du konsulent? Se her! Med kompetanse og erfaring fra tiår innen varmeveksling, tilbyr Alfa Laval kunnskapsrike ressurser som kjenner dagens oppvarmings- og kjølingsbehov. Få svar på komplekse spørsmål om alt fra energieffektivitet til naturlige kjølemidler, sammen med nyttige verktøy som gjør det enklere å finne riktig teknologi for ditt behov.

heating cooling-hub-vignette-2021

HVAC og bærekraftige byer

Ved å forbruker mer enn to tredjedeler av verdens energi, spiller byene våre en avgjørende rolle i å takle klimakrisen. En betydelig del av byenes energiforbruk går til oppvarming og kjøling, noe som betyr at å forbedre energieffektiviteten er helt avgjørende. Alfa Laval har nesten et århundre med erfaring innen varmeoverføring og gjenvinning, og vi har som mål å bli karbonnøytrale innen 2030. La oss være partneren din i overgangen til en bærekraftig morgendag.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.
.

Kontakt oss

Informasjonen lagres og behandles i samsvar med og personvern.