Gjør verdens bygninger mer energieffektive

Bygninger står for ca. 40 % av verdens energiforbruk, og oppvarming og kjøling står for ca. 60 % av denne energibruken. Men ved å ta i bruk mer energieffektive varme- og kjølesystemer, samt rene energiteknologier, kan vi redusere energiforbruket og karbonutslippene i bygningssektoren med 50 %. Vi kan også gå helt bort fra gass som energikilde. Hos Alfa Laval tilbyr vi løsningene som trengs for å støtte denne overgangen.

Energy efficient buildings final
GP Clima case
Disse nye byggene er designet og bygget i henhold til de nyeste konseptene og normene for å sikre energieffektivitet. Alfa Laval-varmevekslere muliggjør effektiv oppvarming og kjøling for å spare energi og dermed redusere CO2-utslipp.

Marco Gesilao, GP Clima

Les mer

.

Hvorfor du bør velge Alfa Laval for energieffektive løsninger

 • Alfa Lavals varmevekslere har levert effektive varme- og kjøleløsninger for både bolig- og næringsbygg i nesten et tiår.
 • Vi har en global tilstedeværelse, med lokale servicesentre rundt om i verden, som sikrer at du får effektiv service uansett hvor du er.
 • Produktspekteret vårt er AHRI-sertifisert, og vi garanterer pålitelige og helhetlige løsninger for alle varme- og kjølebehovene dine.
 • Forsknings- og utviklingsteamene våre jobber hele tiden for å ligge i forkant, og tilbyr de siste bærekraftige varmeoverføringsløsningene for HVAC-industrien.
 • Vi jobber tett med kundene våre for å identifisere energisparingsmuligheter i alle prosesser. Bli med oss ​​for å finne ut hvordan du kan redusere energiregningen.

Industritrend

Energimangel er et økende problem over hele verden, spesielt i Europa, hvor rundt 36 millioner mennesker ikke kunne holde hjemmene sine tilstrekkelig varme vinteren 2020. Men visste du at bare syv land i EU og Storbritannia står for 80 % av hele Europas gassbruk i boliger? For å redusere avhengigheten av gass og forbedre energieffektiviteten, må vi implementere en rekke løsninger, for eksempel:

 • Renovere gamle hus og offentlige bygg med nye, mer energieffektive varme- og kjøleløsninger.
 • Styrke eksisterende byggeforskrifter for å møte energieffektivitetsstandarder.
 • Koble bygninger til oppdaterte varmenettsystemer eller fjernvarme, og sørge for alternative energialternativer.
 • Implementere digitale løsninger for å overvåke og optimalisere energibruken i bygninger, inkludert større systemløsninger som utnytter bygninger som varmelagre.
 • Installere varmepumper i hus og gjenbruk av varme i næringsbygg.
 • Vi introduserer kjølestrategier i regioner med høy etterspørsel for å takle eksponentiell vekst i klimaanlegg.
.
Be an energy hunter to reduce your energy bill final

Bærekraftige løsninger – Vær en energijeger for å redusere energiregningen

Hvis du leter etter inspirasjon til å begynne å redusere energiregningen, kan Alfa Laval hjelpe deg. Kontakt oss for å finne energisparingsmulighetene i den eksisterende infrastrukturen og finne ut hvor mye du kan spare. Eller les om hvor mye kundene våre har spart takket være energieffektivitet.

1. AHRI PC GPHE trykkbryter i kjøleanlegg
2. Kondensatorbeskyttelse i kjøleanlegg
3. Slår av kjøleren i kjøleanlegg
4. Varmegjenvinning fra kjøletårnet for klargjøring av tappevann
5. Fjernvarmetrykkbryter nærmere brukstemperatur
6. Ideelt trykkfall for å spesifisere

heating-and-cooling-solutions.jpg

Alfa Lavals varme- og kjøleløsninger

For å oppnå netto null må hus og bygninger utstyres med effektive varme- og kjøleløsninger. Det betyr å finne de riktige løsningene for nybygg og oppdatere eksisterende strukturer. Et avgjørende eksempel på dette er tilknytning til fjernvarme- og varmenett. Hos Alfa Laval tilbyr vi en rekke løsninger som muliggjør bruk av fornybar energi og gjenbruk av overskuddsvarme fra understasjoner for å varme opp hele områder. Vi har til og med komponenter som støtter gjenbruk av varme i mindre skala på sluttbrukerstedet. Produktene våre fungerer sømløst med naturlige kjølemidler, og reduserer miljøpåvirkningen din uavhengig av hvilken løsning som passer best for din spesifikke prosess.

pressure-breaker.jpg

Trykkbryter

Høyere bygninger som skyskrapere og strukturer som krever store energisystemer står overfor en utfordring der det statiske trykket kan overskride kapasiteten til kjølerens kondensator eller klimaanlegg. Med en Alfa Laval platevarmeveksler kan du dele kretsen på alle etasjer for å opprettholde de riktige nivåene og redusere belastningen på pumpene, rørene og ventilene. Den beste delen av denne løsningen er at den kan brukes som trykkbryter, og du kan legge til så mange som byggehøyden din krever. Men det er ikke alt: vår teknologi for «nær tilnærming» gir mulighet for overføring av praktisk talt all kulde til toppen av bygningen med minimalt tap.

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

plate-og-rammevarmevekslere-med-pakning

 • Fleksible løsninger som kan tilpasses behovet og sikrer høyeste termiske effektivitet
 • Kompakt design er plassbesparende, enkle å betjene og vedlikeholde
 • Løsninger for å redusere begroing, stress og korrosjon for maksimal oppetidFinn ut mer

Semi_welded_range_640x360.jpg

Halvsveisede platevarmevekslere

 • Svært effektiv, pålitelig teknologi for applikasjoner som kan forårsake trykk- eller temperaturtretthet
 • Garantert lang levetid takket være det unike Alfa Laval RefTight™ forseglingssystem
 • En pålitelig løsning for å forhindre krysskontaminering mellom medier

Finn ut mer

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Loddede platevarmevekslere

 • Lett kobberloddet konstruksjon med kompakt fotavtrykk
 • Større termisk effektivitet enn sammenlignbare skall-og-rør
 • Fleksible alternativer for å passe en rekke applikasjoner med alle forskjellige typer medier/væsker
 • Ideell for naturlige og lav-GWP kjølemidler

Finn ut mer

plate_heat_exchangers_fusion-bonded.jpg

Sveisede platevarmevekslere fra AlfaNova

 • Ekte konstruksjon i 100% rustfritt stål
 • Sterk korrosjonsbestandighet med aggressive medier
 • Forhindrer metallforurensning i drikkevann og andre hygieniske bruksområder
 • Høy termisk effektivitet og kompakt fotavtrykk


Finn ut mer

.

Utforsk kundehistoriene våre

Vil du redusere energiforbruket og kostnadene samtidig som du forbedrer komforten og bærekraften? Kundehistoriene våre viser en rekke bruksområder der varmevekslerne våre har utgjort en forskjell. Få innsikt i hvordan du kan nå energieffektivitetsmålene dine og oppdag fordelene med løsningene våre.

Explore-cases
.

Konsulent? Systemintegrator?

Er du konsulent? Se her! Med kompetanse og erfaring fra tiår innen varmeveksling, tilbyr Alfa Laval kunnskapsrike ressurser som kjenner dagens oppvarmings- og kjølingsbehov. Få svar på komplekse spørsmål om alt fra energieffektivitet til naturlige kjølemidler, sammen med nyttige verktøy som gjør det enklere å finne riktig teknologi for ditt behov.

heating cooling-hub-vignette-2021

AHRI-ytelsessertifiserte varmevekslere for sikker termisk ytelse

Sertifisering fra Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute (AHRI) er den eneste globale tredjepartsverifiseringen av termisk ytelse, og gir deg uavhengig forsikring om at platevarmeveksleren din vil fungere i samsvar med produsentens publiserte klassifiseringer. Alfa Laval tilbyr AHRI-sertifiserte platevarmevekslere med pakning, loddede platevarmevekslere og sveisede platevarmevekslere.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Smart utvalg!

Stopp det tidkrevende søket på nettsider eller i kataloger! Nå kan du finne den riktige varmeveksleren for det spesifikke bruksområdet ditt raskere enn noen gang før – med den nye Alfa Laval-produktguiden.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Energy Hunter – Bærekraftige løsninger ved å jakte på avfallsenergi

For å forbedre energieffektiviteten må vi alle jakte på og redusere energisløsing. Alfa Laval har teknologien, ekspertisen og servicen for å maksimere varmeoverføringseffektiviteten. Bruk vårt nye verktøy for å beregne hvor mye du kan spare i dag.

energy hunter screen view
.

Få effektiviteten til å vare i flere tiår

En dårlig fungerende varmeveksler kan påvirke sikkerhet, produktkvalitet og energikostnader. Feil kan føre til kostbar nedetid og store tap i produksjonen. Ved regelmessig og proaktivt vedlikehold av platevarmevekslere med pakning, opprettholdes ytelsen og operasjonen holdes problemfri og forutsigbar.

Vi har ekspertisen til å hjelpe deg om du opplever et problem i dag, ønsker å forhindre fremtidige problemer eller ønsker å løse problemet selv med vårt online feilsøkingsprogram.

Se våre totalserviceløsninger

smart heat exchanger sensor 640

Digitalisering for energieffektivisering

Smarte byer og digital intelligens kan hjelpe byer med å gjøre fremskritt på veien mot å oppfylle 70 prosent av målene for bærekraftig utvikling. Digitale tjenester har allerede en betydelig innvirkning på varme- og kjølesystemer i byer, noe som gjør dem mer bærekraftige.

Fjernovervåking og dedikerte analyser gir mer presis og effektiv drift, mer informert beslutningstaking og målrettede inngrep. Utviklingen av mer sofistikerte og effektive varme- og kjølesystemer er bare mulig gjennom denne digitale endringen, som kan gi pålitelige og rimelige varme- og kjøletjenester til urbane områder samtidig som klimagassutslippene reduseres.

Den smarte varmeveksleren

HVAC og bærekraftige byer

Ved å forbruker mer enn to tredjedeler av verdens energi, spiller byene våre en avgjørende rolle i å takle klimakrisen. En betydelig del av byenes energiforbruk går til oppvarming og kjøling, noe som betyr at å forbedre energieffektiviteten er helt avgjørende. Alfa Laval har nesten et århundre med erfaring innen varmeoverføring og gjenvinning, og vi har som mål å bli karbonnøytrale innen 2030. La oss være partneren din i overgangen til en bærekraftig morgendag.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.
.

Kontakt oss

Informasjonen lagres og behandles i samsvar med og personvern.