Bærekraftig partnerskap

Hos Alfa Laval forstår vi utfordringene virksomheten din står overfor, fordi virksomheten din betyr noe for oss. Din nysgjerrighet er vår nysgjerrighet. Og da blir lidenskapen din lidenskapen vår. Vi tror at samarbeid og sterke, varige partnerskap er nøkkelen til å påvirke utviklingen av morgendagens bærekraftige løsninger for å omforme økonomien og verdenen vi deler.

Derfor jobber Alfa Laval tett med kunder og andre partnere for å finne nye svar på de mest utfordrende spørsmålene i vår tid. I mer enn et århundre har den delte nysgjerrigheten og lidenskapen drevet innovasjonen vår fremover. I dag støtter den nyutviklingen vår innen energieffektivitet, ren energi og sirkulærøkonomi. Er du klar til å ta fatt på reisen mot en mer bærekraftig verden? Kontakt oss, så setter vi i gang – sammen!

Cleantech-Sustainable-partnership-intro-img.jpg

Partnerskap for å øke satsingen din på bærekraftige løsninger

Behovet for å øke satsingen på bærekraft har aldri vært større. Og sterkt, langsiktig samarbeid er nøkkelen til å få det til. Den gode nyheten er at vi allerede har teknologien. Nå er det på tide å samarbeide for å bygge en mer bærekraftig fremtid!

I denne videoen får du høre Alfa Lavals forretningsutviklingssjef for rene teknologier, Madeleine Gilborne, fortelle om løsningene våre for å maksimere energieffektivitet, og muliggjøre overgangen til ren energi og sirkulær økonomi.

Kontakt oss i dag hvis du er klar til å starte et partnerskap for å utgjøre en bærekraftforskjell.


Kontakt oss

Partnerskapene våre

Over hele verden jobber Alfa Laval med kunder og andre partnere for å skape de nye løsningene for energieffektivitet, ren energi og sirkulær økonomi. Les her om noen av de nylige samarbeidene vi har inngått, eller kontakt oss i dag for å få vite mer om hvordan vi sammen kan øke satsningen på bærekraftige løsninger.

En banebrytende satsing på fornybar energi

I 2019 ble Alfa Laval investor og partner for Malta Inc., og utviklet en ny løsning med potensial til å revolusjonere energilagring i energinettet i stor skala. Oppstarten er en spinoff av Googles X-inkubator, med støttespillere som Bill Gates og Jeff Bezos. Maltas elektrotermiske system kan lagre energi fra hvilken som helst kilde – inkludert fornybare kilder som vind- og solenergi – hvor som helst i opptil flere dager. Alfa Lavals innovative varmeoverføringsteknologi er en viktig komponent for å gjøre dette mulig.

«Vi tror at termisk lagring kommer til å spille en viktig rolle i energiomstillingen», sier Susanne Pahlén Åklundh, President for Alfa Lavals energidivisjon. «Etter å ha jobbet med Malta-teamet de siste to årene om ny design og utvikling av varmevekslere, er vi fortsatt svært begeistret for denne løsningen og den potensielle innvirkningen den kan ha på klimaendringene. Med samarbeid som dette, kan vi nå lenger, skyve på teknologiske grenser og skape mer bærekraftige løsninger for fremtiden.»

«Alfa Laval har vært en fantastisk partner for Malta, fra vi ble grunnlagt i 2018, og vi ser frem til å fortsette det viktige arbeidet med å bringe denne løsningen til markedet», sier Ramya Swaminathan, administrerende direktør i Malta Inc.


Finn ut mer

 

Cleantech-Circular-economy-intro-final.jpg

Sirkulære løsninger for å gjøre avfall til verdi

Alfa Laval har tatt med seg ekspertisen sin innen mekanisk og termisk separasjon til et partnerskap med EasyMining. EasyMining, som er en del av svenske Ragn-Sells Group, er et innovasjonsselskap som jobber med å utvikle nye sirkulære løsninger. Med Alfa Lavals støtte gjør de det mulig å utvinne fosfor fra utbrent avfall og andre ressurser fra avfallsstrømmene – og skape nye verdikjeder for avfallsmaterialer.

«Med disse prosessene er det mulig å transformere avfall til verdifulle produkter igjen, noe som er et viktig skritt for å bygge et mer bærekraftig samfunn», sier Susanne Pahlén Åklundh, President for Alfa Lavals energidivisjon.

«Med Alfa Laval ser vi muligheten for å påskynde utviklingen og kommersialiseringen av prosessene våre, noe som er viktig for innovasjonsbedrifter», sier Jan Svärd, administrerende direktør i EasyMining.

Se hvordan vi påvirker sirkulariteten

Et banebrytende partnerskap fra to bærekraftsledere

Alfa Laval og Stena Recycling har gått sammen om å skape en smart, bærekraftig og brukervennlig løsning for å forbedre sirkulæriteten i vår bransje. Re-Made to matter heter det, og dette nye utvekslingsprogrammet skal gjøre det mulig å gjenvinne så mye som 100% av de verdifulle metallene som finnes i gamle varmevekslere. Ved å erstatte dem med mer moderne design, kan vi også muliggjøre effektivitetsforbedringer for energisparing samt redusert karbonavtrykk.

 

 

Cleantech-Power-to-X-partner.jpg

Et partnerskap for fornybar, ren drivstoffproduksjon

I 2021 ble Alfa Laval investor og partner med Liquid Wind, et kraft-til-drivstoff-selskap som utvikler kommersielle e-metanolanlegg. Hvert anlegg fanger opp og konsentrerer utslipp av biogen karbondioksid fra industrien, og kombinerer dette med hydrogen laget av fornybar elektrisitet og vann. Resultatet er produksjon av grønn metanol. Ved å samarbeide med Carbon Clean, Siemens Energy og Haldor Topsoe bidrar Alfa Laval til dette unike konsortiet med varmeoverføringskompetanse for å forbedre prosesseffektiviteten og den samlede energiintegrasjonen av anleggene.

«Dette er et viktig partnerskap, ettersom vi – sammen med andre store aktører – vil være en del av det voksende Power-to-X-markedet, og dermed drive utviklingen av teknologiske løsninger som kommer til å påvirke de fremtidige drivstoffalternativene», sier Susanne Pahlén Åklundh, President for energidivisjonen i Alfa Laval. «Med samarbeid som dette, flytter vi de teknologiske grensene og bidrar til et mer bærekraftig samfunn.»

«Vi er veldig fornøyde med å kunne styrke Liquid Wind-konsortiet med en svensk industriell aktør i verdensklasse med enestående erfaring», sier Claes Fredriksson, administrerende direktør og grunnlegger av Liquid Wind. «Den verdifulle kunnskapen deres vil øke effektiviteten og gi ytterligere delt verdi.»


Les mer

Alfa Laval Innovation House

Alfa Laval Innovation House ligger i København, og ble grunnlagt ut fra troen på at vi kan oppnå mer ved å samarbeide. Det er her Alfa Laval fremskynder etableringen av nye forretningsideer gjennom kunnskapsdeling og partnerskap.

I Innovation House samarbeider Alfa Laval med oppstartsbedrifter for å muliggjøre overgangen til ren energi og sirkulær økonomi. Sammen jobber vi med innovative elektrolyseteknologier for hydrogen, høyeffektive solfangere, produksjon av bioolje, plastgjenvinning og mye mer.

Vil du vite mer om disse selskapene og hvordan vi jobber sammen for å fremme nye innovative bærekraftige løsninger? Klikk her for å lese noen av historiene våre.


Finn ut mer

Partner i 1.5°C Business Playbook

Alfa Laval er en støttepartner til «1.5°C Business Playbook», et tiltak for å nå karbonnøytralitet innen 2030. Initiativet ble lansert i januar 2020 i Davos, Sveits, og er en spinoff av Exponential Roadmap-prosjektet. Playbook er en veiledning for klimastrategi og handling, og den tar sikte på å transformere økonomien ved å skifte forretningsfokuset over til nullkarbonløsninger. Alfa Laval bruker Playboken i sitt eget strategiarbeid, samt til å støtte leverandører, kunder og partnere i arbeidet med å redusere karbonutslipp.

«Hvis vi er enige om at verden må bytte til en karbonnøytral økonomi, så må vi gjøre det vi kan i vår del av verdikjeden», sier Tom Erixon, President og CEO i Alfa Laval. «I Alfa Laval har vi ambisjon om å bli karbonnøytrale innen 2030. Å nå dette målet krever partnerskap. Derfor er vi glade for å støtte dette initiativet som er basert på den nyeste vitenskapen og fokuserer på enkelhet og hastighet.»


Finn ut mer


cleantech_symbol_RGB_png.png

Bærekraftig partnerskap

Kontakt oss for å finne ut mer

Kontakt oss i dag for mer informasjon om de bærekraftige løsningene våre

Ta kontakt

Informasjonen lagres og behandles i samsvar med vår personvernerklæring.