Celluloseproduksjon

Alfa Laval har et bredt utvalg av utstyr og mange års prosesskunnskap og utvikling for bærekraftig optimalisering av separasjonsprosesser i celluloseproduksjon. Vår erfaring omfatter også oppvarming, kjøling, fordamping og kondensering i en rekke bruksområder fra treverk, fiberlinjer og gjenvinningsområder til kjemiske øyer og avløpsrenseanlegg.

pulp production 640x360

Energi- og ressurseffektivitet i din cellulosefabrikkproduksjon

  • Forbedret varmegjenvinning og energieffektivitet
  • Høy kjemikaliegjenvinning og avfallsminimering
  • Utvinning av verdifulle biprodukter
  • Økt oppetid og produktivitet
  • Kompakt design og lite fotavtrykk sparer installasjon
  1. Alfa Lavals brede utvalg av utstyr inkluderer pakninger og sveisede varmevekslere for oppvarming, kjøling, fordamping og kondensering i ulike cellulose- og papirapplikasjoner. Våre høyhastighetsseparatorer renser effektivt smøreolje og fungerer som hjertet i mange talloljesystemer over hele verden. Dekantersentrifuger hjelper til med å minimere avfall for avhending i renseanlegg og håndtering av grønnlut.

Webinar | Possibilities of carbon capture in the pulp and paper industry

Cellulose- og papirindustrien gjennomgår mange endringer med ulike trender som former industrien. Webinaret vårt vil fokusere på en av disse nye mulighetene som er karbonfangst og muligheten til å redusere utslipp.

P&P webinar vignette 640x360 2022
  1.  
.
Cleantech Herobanner 1920x480-final

Sats på bærekraftige løsninger

Se for deg en mer bærekraftig verden

.
.

Enkel håndtering av fibrøse prosessvæsker

Alfa Laval varmevekslere er optimalisert for å behandle væsker som inneholder fibre og andre faste stoffer med letthet, samtidig som de gir høy termisk effektivitet og maksimal varmegjenvinning. Andre fordeler inkluderer lave installasjons-, drift- og vedlikeholdskostnader samt full tilgang til varmeoverføringsoverflaten for å sikre enkel rengjøring.

spectrum of HE.png

.

plate-og-rammevarmevekslere-med-pakning

Våre platevarmevekslere med pakning optimaliserer varmeoverføringen ved hjelp av overflaten på store korrugerte plater samtidig som varme trekkes fra en gass eller væske til en annen. Den høye effektiviteten og den fremragende påliteligheten i det kompakte designet, er en investering som gir den mest attraktive CTO-en over produktets levetid. For ikke å glemme energisparende funksjonalitet og et lite miljøavtrykk.

t25-plate-640x360

Sveisede spiralvarmevekslere

Alfa Laval spiralvarmevekslere er designet for å håndtere de tøffeste varmeoverføringsutfordringene. Enten det er snakk om hyppige avleiringer fra skitne medier, eller begrensninger fra trykkfall og gulvplass, er dette den ultimate problemløseren for væske-til-væske og oppgaver med to gjennomløp. Det robuste, effektive og kompakte designet holder både installasjon- og vedlikeholdskostnader ekstremt lave, og de har et dokumentert omdømme for nesten aldri å stanse på grunn av avleiring.

spiralhe 640x360

Compabloc

Med over 30 000 enheter som håndterer tøffe arbeidsoppgaver over hele verden, er Compabloc markedslederen når det gjelder varmeoverføring. Den lasersveisede konstruksjonen gir overlegen pålitelighet for arbeidsoppgaver som involverer aggressive medier, høyt trykk og høye temperaturer. Compabloc tilbyr også 3-5 ganger den termiske effektiviteten av tradisjonelle rørvarmevekslerløsninger, med et mer kompakt design som er mye enklere å installere og utføre service på.

Alfa Laval Compabloc series fully welded plate heat exchanger
.

.

Hvordan WideGap varmeveksleren fungerer

WideGap-varmeveksleren er skreddersydd for å håndtere fibrøse væsker, høyviskøse væsker og væsker som inneholder grove partikler. På grunn av platemønster og trykkdybdedesignet, flyter disse væskene lett gjennom varmeveksleren.

Varmeoverføringsområdet til denne plate- og rammevarmeveksler med pakning består av en serie korrugerte plater, montert mellom rammen og trykkplatene for å opprettholde designtrykket. Tetningen mellom platene er laget av pakninger. For høyeste termiske ytelse og for å muliggjøre en meget nær temperaturtilnærming, føres væsker normalt motstrøms gjennom varmeveksleren.

Finn ut mer

.

.

.

Såpebehandling og talloljeproduksjon

Alfa Laval har en lang historie innen talloljeproduksjon, og bruker sentrifugalkraft for å drastisk forbedre utbyttet og den høyeste produktkvaliteten ved bruk av høyhastighetsseparatorer. Den samme teknologien kan brukes også for å skille såpen fra svartluten. Bare minutter er nødvendig for å skille såpe fra svartlut og produsere høykvalitets råtallolje.

forest 640x360
.

Grønnspritbehandling

Grønnluthåndteringen fungerer som nyren til cellulosefabrikken og fjerner ikke-prosesselementene, og sikrer samtidig prosesskjemikalier som kan gjenvinnes og gjenbrukes gang på gang.

Pump power plant 640x360
.

Rensing av smøreolje

Alle oljer inneholder vann til en viss grad. Men når vann forurenser smøreoljen gjennom lekkasjer og kondens, og nivåene stiger, kan dette forårsake alvorlige problemer. For cellulose- og papirindustrien er vann den primære årsaken til lagersvikt.

Lube oil cleaning 640x360
.

.

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Har du spørsmål om Alfa Lavals varmevekslere?

Man wearing a jacket with Alfa Laval logotype

Har du spørsmål om Alfa Lavals sentrifugalseparatorer?

Contact us 640x360
.

.