Kjemisk cellulosefabrikk

Kjemiske celluloseproduksjonsprosesser er varmeintensive og krever smart varmegjenvinning og kjemisk gjenbruk for å redusere kostnader og miljøpåvirkning. Alfa Lavals ekspertkunnskap og brede utvalg av utstyr, løsninger og tjenester bidrar til større gjenvinning av energi og kjemikalier, økt produksjonseffektivitet og minimal nedetid.

Chemical pulp mill 640x360

Økende effektivitet på kjemikalie
cellulosefabrikker

Hvert tremassefabrikk er unikt, og utfordringene for fabrikkoperatører er mange. Fabrikkperatører må finne måter å forbli lønnsomme til tross for økende arbeids-, kjemikali- og energikostnader, samtidig som de sikrer fabrikkens produktivitet.

Å få mest mulig ut av råvarer ved å bruke mindre energi, vann og kjemikalier og samtidig sikre massekvalitet krever prosesskunnskap samt riktig teknologi, utstyr og tjenester. Alfa Laval kan hjelpe operatører av kjemiske cellulosefabrikker med å optimalisere prosessene sine og utvide utstyrsytelsen.

Forbedre energieffektivitet

Energi står for opptil 30 prosent av fabrikkens produksjonskostnader. Så det kommer ikke som noen overraskelse at energiintensive fabrikker må fokusere på energieffektivitet. Alfa Laval tilbyr et bredt spekter av løsninger for å optimalisere bruken av energi ved cellulosefabrikker. Disse forbedrer kvalitet, produktivitet og pålitelighet samtidig som de gir besparelser til bunnlinjen.

Damp- og kondensatsystemer er avgjørende for å maksimere produktiviteten og minimere energiforbruket. Kompakte, effektive og svært pålitelige, Alfa Laval varmevekslere er mye brukt i disse systemene. For å møte dine krav til disse høytemperatur- og/eller høytrykksapplikasjonene, leverer Alfa Laval et bredt utvalg av kraftige varmevekslere, inkludert paknings-, halvsveisede og fullstendig sveisede design.

Enkel håndtering av fibrøse prosessvæsker

Alfa Lavals utstyr for varmeoverføring, separering og væskehåndtering håndterer enkelt prosessvæsker som inneholder fibre og andre faste stoffer, samtidig som det gir høy termisk effektivitet og maksimal varmegjenvinning. Andre fordeler inkluderer lave installasjons-, drift- og vedlikeholdskostnader samt full tilgang til begge sider av platene for å sikre enkel men grundig rengjøring, dersom dette skulle vise seg nødvendig.

Maksimere strømproduksjonen

Den samlede lønnsomheten til tremassefabrikkene avhenger i stor grad av den kontinuerlige produksjonen til kraftvarmeanlegget. Maksimering av elektrisitetsproduksjon er en kritisk faktor for fabrikkproduktivitet og lønnsomhet. For å sikre null nedetid, leverer Alfa Laval eksepsjonelt pålitelig og effektivt utstyr, inkludert state-of-the-art kraft- og gjenvinningskjeleteknologi for å hjelpe til med å generere den nødvendige energien. Våre kompakte varmevekslere gir for eksempel et plassbesparende, pålitelig og spenstig alternativ til store skall-og-rør.

Varmegjenvinning av kondensat, forvarming av matevann, rensing og kjøling av hovedkondensator og turbinolje utgjør også unike utfordringer. Enten anlegget ditt bruker gjenvinningskjele, fordamping av svartlut og/eller avfallsforbrenning av trerester, kan Alfa Lavals ekspertise, utstyr og løsninger optimere prosessene dine og øke bunnlinjen.

Effektiv behandling av avløpsvann

Behandling av store mengder avløpsvann og restslamavfall byr på utfordringer for mange fabrikker. Alfa Laval tilbyr et komplett spekter av avløpsvannsutstyr som bidrar til å minimere miljøpåvirkningen og maksimere energibesparelsene. Vannledningsapplikasjoner inkluderer MBR, SBR, varmevekslere og tertiær filtrering ved bruk av membraner eller klutmedier. For slamledningsapplikasjoner tilbyr Alfa Laval et komplett utvalg av utstyr for fortykning og avvanning.

Kunden oppnår tilbakebetaling på under to og en halv måned med kompakt varmeveksler

CompablocFor å forbedre effektiviteten i anlegget og redusere driftskostnadene, bestemte en massefabrikk i Georgia, USA, seg for å bruke en Alfa Laval Compabloc sveiset varme for å forvarme klordioksidløsningen med spillvarme fra blekeanlegget.

Les hele historien

Øk fortjenesten på massefabrikken med mer effektiv separering

Alfa Laval tilbyr massefabrikker et bredt spekter av løsninger for utvinning av biprodukter og gjenvinning av prosesskjemikalier. Separasjonsutstyret vårt gir deg fordeler som høyt utbytte, høy produktkvalitet, lave driftskostnader og kompakte installasjoner.


Finn ut hvordan Alfa Lavals separasjonsløsninger kan forbedre bunnlinjen

Øk fortjenesten – resirkuler energi

Waste heat recoveryInvesteringer i spillvarmegjenvinning er ofte svært lønnsomme. Tilbakebetalingstiden er vanligvis mindre enn ett år.

Spillvarmegjenvinning

Industriell vann- og avfallsbehandling

Industrial water and waste solutionsAlfa Laval tilbyr en rekke løsninger for vann- og avfallsbehandling på stedet samt gjenvinning av vann, varme og også produkter fra prosessen.

Finn ut mer om våre industrielle vann- og avfallsbehandlingsløsninger