HVAC

Ved å forbruker mer enn to tredjedeler av verdens energi, spiller byene våre en avgjørende rolle i å takle klimakrisen. En betydelig del av byenes energiforbruk går til oppvarming og kjøling, noe som betyr at å forbedre energieffektiviteten er helt avgjørende. Alfa Laval har nesten et århundre med erfaring innen varmeoverføring og gjenvinning, og vi har som mål å bli karbonnøytrale innen 2030. Sammen kan vi avkarbonisere verden.

HVAC and sustainable cities

Nøkkelen til bærekraftige byer

  • Fleksible, robuste og effektive energisystemer gjør det mulig å bytte mellom ulike energikilder uten å måtte gjøre justeringer.
  • Fossilfrie energikilder som gjør at vi kan redusere CO2-avtrykket.
  • Varmeeffektive bygninger med redusert karbonavtrykk som sparer energi samtidig som de dekker behovene til beboerne.
  • Tredjeparts sertifiseringsprogram fra AHRI gir trygghet for designet og ytelsen til varmevekslerne i alle deler av energisystemet.

Energieffektivitet for å bevege oss mot nullutslippsmålet

Selv om byer i dag bare opptar 3 prosent av jordens landareal, står de for to tredjedeler av det globale energiforbruket og 70 prosent av CO2-utslippene. Det er derfor satsingen på energieffektive byer er helt avgjørende for å avkarbonisere fremtiden og skape en bærekraftig verden.

Oppvarming og kjøling står for noen av byenes største energiutgifter, samtidig som de dekker grunnleggende behov for alle individer. Siden mesteparten av energien som brukes til oppvarming og kjøling i dag er produsert fra fossilt brensel, krever det hastetiltak i denne sektoren.

Med nesten et århundres erfaring innen varmeoverføringseffektivitet og -gjenvinning, har Alfa Laval løsningene klare. De kompakte energibesparende platevarmevekslerne våre kan utnytte ulike energikilder, inkludert fornybare og resirkulerbare, for å gi kostnadseffektiv, energieffektiv og komfortabel oppvarming og kjøling. Målet vårt er å være karbonnøytrale innen 2030. La oss være partneren din innen energieffektivitet og omstilling til ren energi.


Kontakt oss   Alfa Laval Carbon Neutral 2030

.

HVAC og bærekraftige byer

Mer informasjon

 

Fleksible og effektive energisystemer

1. Fjernvarme

Varmevekslere er en av kjernekomponentene i fjernvarmesystemer. Alfa Laval har vært svært engasjert i å levere de beste varmevekslerne til denne industrien helt siden starten. Vår lange erfaring gjør at vi også kan tilby unik applikasjonskunnskap. >>Lær mer

2. Fjernkjøling

Alfa Laval har vært frontløperen innen utvikling av platevarmevekslere som er egnet for krevende forhold i fjernkjøleinstallasjoner. Våre varmevekslere brukes over hele verden for å gi kostnadseffektiv, energieffektiv og komfortabel kjøling. >>Lær mer

Fossilfrie energikilder og varmegjenvinning 

3. Spillvarmegjenvinning

Gjenvinning av spillvarme og bruk av industriell og urban overskuddsvarme er avgjørende for bærekraftig oppvarming. Alfa Laval jobber med kunder i et bredt spekter av bransjer om løsninger for å bruke spillvarme på nye, produktive og lønnsomme måter. Teknologien vår gjør det også mulig å gjenbruke lavtemperatur-varme ved hjelp av varmepumper. >>Lær mer

4. Geotermisk oppvarming

Geotermisk oppvarming bruker energien fra jordens indre. Det er miljøvennlig siden det muliggjør en reduksjon i forbrenning av fossilt brensel. Alfa Laval har brukskunnskapen og teknologien som trengs for å effektivt integrere denne kilden til fornybar energi i fjern- eller fellesvarmenettverk. >>Lær mer

5. Termisk solvarme

Solvarme og konsentrert solenergi (CSP) kombinert med termisk lagring kan bidra til å sikre fremtidig energiforsyning, samt levere ferskvann og varme til annen bruk. Alfa Laval tilbyr toppmoderne teknologier som er nøkkelen til tilførsel av solenergi, ferskvann og varme. >>Lær mer

6. Industrielle varmepumper

Varmepumper er designet for å produsere karbonfri varme fra en lavtemperatur-varmekilde og konvertere den til høyverdig varme som kan brukes i varmesystemer til husholdninger eller prosessindustrier. Alfa Lavals platevarmevekslere passer perfekt til industrielle varmepumper for å skape karbonfri varme. >>Lær mer

Energieffektive bygg

7. Varmeeffektive bygg

Planlegging av en bygnings varme- eller kjølesystem er en kompleks oppgave. Alfa Laval tilbyr et omfattende utvalg av høykvalitets varmevekslere, og vi har omfattende erfaring fra en rekke fullførte prosjekter over hele verden. >>Lær mer

8. Varmeeffektive løsninger for svømmebassenger, spa, badstuer og drivhus

Alfa Laval leverer energibesparende kompakte platevarmevekslere som kan opprettholde en tilnærmet konstant vanntemperatur året rundt i svømmebassenger og skape verdier fra lavtemperaturavfall til drivhusoppvarming. >>Lær mer

9. Effektive klimaanlegg

Når det gjelder klimaanlegg, er energieffektivitet sammen med krav til nye kjølemedier med lav GWP (Global Warming Potential) avgjørende. Alfa Laval jobber tett med kundene for å øke hastigheten på utviklingen og kunne tilby platevarmevekslere som er designet for å møte de nye bruksforskriftene. >>Lær mer

10. Varmepumper

Hvert år leverer Alfa Laval hundretusener av varmevekslere med høy ytelse og av førsteklasses kvalitet til varmepumpemarkedet. Varmeverdenen gjennomgår en dramatisk endring med økende etterspørsel etter varmevekslere optimalisert for bruk med varmepumper, inkludert Alfa Lavals siste innovasjon. >>Lær mer

.

For en bærekraftig fremtid - CO2-fangst (CCS), grønt hydrogen og energilagring

carbon capture utilization storage hero image web

Karbonfangst, grønt hydrogen og energilagring

Avkarbonisering av byene er en av vår tids mest komplekse utfordringer. Det krever en fullstendig transformasjon av det globale energisystemet, og dette betyr at det ikke finnes én enkelt eller en lett løsning. Ved siden av å hele tiden jobbe med energieffektivitet, gjenbruk av energi som allerede er produsert og med for eksempel overskudd av komfortvarme fra industrier og byer, kreves det utvikling av teknologi, løsninger og ren energi for å nå målene i Paris-avtalen og løse klimautfordringene. Alfa Laval har en rekke initiativer og har allerede installert produkter i løsninger som er viktige for fremtiden. Les mer om karbonfangst, grønt hydrogen og termisk lagring her.

Mer om ren energi

Et fyrtårn for energieffektiv gjenvinning av spillvarme

Å gjenvinne industriell spillvarme med varmevekslere og bruke den til fjernvarme er en av de mest effektive måtene å forbedre energieffektiviteten på globalt. Aurubis Group har tatt i bruk nettopp denne metoden for å forbedre bærekraften i et av smelteverkene deres.

 

Les hele historien

.

AHRI-ytelsessertifiserte varmevekslere for sikker termisk ytelse

Sertifisering fra Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute (AHRI) er den eneste globale tredjepartsverifiseringen av termisk ytelse, og gir deg uavhengig forsikring om at platevarmeveksleren din vil fungere i samsvar med produsentens publiserte klassifiseringer. Alfa Laval tilbyr AHRI-sertifiserte platevarmevekslere med pakning, loddede platevarmevekslere og sveisede platevarmevekslere.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Konsulent? Systemintegrator?

Er du konsulent? Se her! Med kompetanse og erfaring fra tiår innen varmeveksling, tilbyr Alfa Laval kunnskapsrike ressurser som kjenner dagens oppvarmings- og kjølingsbehov. Få svar på komplekse spørsmål om alt fra energieffektivitet til naturlige kjølemidler, sammen med nyttige verktøy som gjør det enklere å finne riktig teknologi for ditt behov.

heating cooling-hub-vignette-2021

Smart utvalg!

Stopp det tidkrevende søket på nettsider eller i kataloger! Nå kan du finne den riktige varmeveksleren for det spesifikke bruksområdet ditt raskere enn noen gang før – med den nye Alfa Laval-produktguiden.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Energy Hunter – Bærekraftige løsninger ved å jakte på avfallsenergi

For å forbedre energieffektiviteten må vi alle jakte på og redusere energisløsing. Alfa Laval har teknologien, ekspertisen og servicen for å maksimere varmeoverføringseffektiviteten. Bruk vårt nye verktøy for å beregne hvor mye du kan spare i dag.

energy hunter screen view
.

Alfa Laval Smart Heat Exchanger easy connected

Digitalisering for energieffektivisering

Smarte byer og digital intelligens kan hjelpe byer med å gjøre fremskritt på veien mot å oppfylle 70 prosent av målene for bærekraftig utvikling. Digitale tjenester har allerede en betydelig innvirkning på varme- og kjølesystemer i byer, noe som gjør dem mer bærekraftige.

Fjernovervåking og dedikerte analyser gir mer presis og effektiv drift, mer informert beslutningstaking og målrettede inngrep. Utviklingen av mer sofistikerte og effektive varme- og kjølesystemer er bare mulig gjennom denne digitale endringen, som kan gi pålitelige og rimelige varme- og kjøletjenester til urbane områder samtidig som klimagassutslippene reduseres.

Den smarte varmeveksleren

Få effektiviteten til å vare i flere tiår

En dårlig fungerende varmeveksler kan påvirke sikkerhet, produktkvalitet og energikostnader. Feil kan føre til kostbar nedetid og store tap i produksjonen. Ved regelmessig og proaktivt vedlikehold av platevarmevekslere med pakning, opprettholdes ytelsen og operasjonen holdes problemfri og forutsigbar.

Vi har ekspertisen til å hjelpe deg om du opplever et problem i dag, ønsker å forhindre fremtidige problemer eller ønsker å løse problemet selv med vårt online feilsøkingsprogram.

Se våre totalserviceløsninger

.

Kontakt oss

Informasjonen lagres og behandles i samsvar med og personvern.