Energy Hunter Hero banner

Energy Hunter

Slutt å kaste bort penger og energi – invester i en bærekraftig fremtid nå

Energieffektivitet ligger i genene våre. Det er noe vi har holdt på med å utvikle i nesten et tiår. Faktisk sparer Alfa Lavals varmeoverføringsløsninger 100 GW energi hvert år. Det er nok strøm til å varme opp 20 millioner hjem.

Vi har erfart at det alltid er rom for forbedringer, for eksempel gjennom å endre rengjørings- og vedlikeholdsprogrammer eller oppdatere innstillingene. Se videoen for å finne ut mer om hvordan Alfa Laval kan være til hjelp.

Nå intensiverer vi jakten på spillenergi for å gjøre eksisterende industrier enda bedre og bidra til energisparing – i dag.

Snakk med våre Energy Hunters

Energy_Hunter_screen_view.jpg

Regn ut hvor mye du kan spare, og ta kontakt med en av våre Energy Hunters i dag

Har du et prosesskjøleanlegg hvor et varmt prosessmedium blir kjølt ned ved hjelp av et kjølesystem?

Ved hjelp av de brukervennlige verktøyene våre kan du regne ut hvor mye energi dere kan spare på å bruke den effektive platevarmevekslerteknologien vår, for eksempel ved å sørge for at de blir optimalt vedlikeholdt, eller ved å gjenvinne varmen. I tillegg til energibesparelsen vil du også få en beregnet pengeverdi, samt en beregning av reduksjonen av karbondioksidutslipp og vannforbruk.

Optimalt vedlikehold kan spare fra 8000 kWh per år, og tilbakebetalingstiden på investeringer i varmegjenvinning er vanligvis svært lav, alt fra et par måneder til noen få år.

Verdien av varmegjenvinning

Kjøler du ned varme prosessmedier ved hjelp av et kjølesystem? Vår brukervennlige verktøy kan anslå hvor mye du kan spare på gjenvinning av spillvarme med en av varmevekslerne våre. Det kan til og med fortelle deg hvor mye du kan spare i karbonutslipp, vannforbruk og totale kostnader. Klikk her for å begynne å spare.

waste-heat-recover-aurubis-230125

Verdien av vedlikehold

Visste du at du gjennom å vedlikeholde varmevekslere ved de anbefalte intervallene kan øke energieffektiviteten, redusere CO2-utslippene, øke produktiviteten og redusere de totale eierkostnadene? Klikk her for å finne ut hvor mye du kan spare, ved hjelp av det unike beregningsverktøyet vårt.

cleantech emission reduction201201

Vi vil gjerne høre fra deg!

Enten du vil finne ut mer om kostnads- og energibesparelser eller bestille besøk fra oss på anlegget, står våre Energy Hunters klare til å hjelpe.

Informasjonen lagres og behandles i samsvar med og personvern.

.
TS45 plate on grey wide shot 1 1920x480

Are you on a quest to Save Energy?

The T21. Our new Plate Heat Exchanger.

.

Se noen av våre nylige energieffektiviseringsprosjekter

panoramic_aerial_view_of_downtown_hamburg_640x360.jpg

Gjenvinning av industriell spillvarme

Gjenvinning av industriell spillvarme er en av de mest effektive måtene å forbedre energieffektiviteten globalt på. Ved å gjenvinne energi som ellers ville gått tapt til atmosfæren eller vannet, og gjenbruke den til andre formål, kan vi redusere drivstofforbruket betraktelig sammenlignet med dagens nivå. Som et resultat kan vi slik også drastisk redusere de globale karbonutslippene.

Finn ut mer (på engelsk)

Paper from UPM-Kymmene 640x360.png

Energibalanse

Papirproduksjon krever enorme mengder energi for å opprettholde varme- og kjøleprosessene som industrien krever. Finland-baserte UPM-Kymmene, Europas største skogindustrigruppe og en av verdens største papirprodusenter, har finjustert balansen mellom varme- og kjøleprosesser, noe som har gitt overskuddsenergi.


Finn ut mer (på engelsk)

Sappi paper mill installation 640x360.jpg

Dampgjenvinning

Sappi Maastricht papirfabrikk i Nederland trengte å bytte ut skall- og rørvarmeveksleren som ofte lakk. I tillegg var den vanskelig å komme til og dyr å vedlikeholde. AlfaCond løste problemene.

Finn ut mer (på engelsk)

aerial_view_of_Helsingborg_in_Sweden_640x360.jpg

Varmegjenvinning fra svovelsyre

Økonomiske gevinster og bærekraft med varmegjenvinning fra svovelsyre. Etter en total gjenoppbygging av kjølesystemet ved svovelsyreanlegget i Kemira er temperaturen på kjølevannet økt til et nivå der det kan brukes til fjernvarme.Finn ut mer (på engelsk)

Spillvarmegjenvinning

Med riktig varmevekslerteknologi kan du gjenvinne varme ved høye temperaturer generert av industrielle prosesser, så vel som varme ved lavere temperaturer fanget opp av varmepumper for eksempel av anlegg for kjøling av datasentre eller anlegg for vannbehandling. Denne varmen kan deretter brukes på områder som spenner fra fjernvarme til produksjon av elektrisitet.

cleantech waste heat recovery201201

Service for å optimalisere energieffektiviteten

Øk varmeoverføringseffektiviteten til platevarmevekslerne ved å vedlikeholde dem på riktig måte. Effektive platevarmevekslere og riktig vedlikehold kan spare 100 GW og 50 millioner tonn CO2.

Service CleanTech puff 640x360

Energy efficiency movement

The Energy Efficiency Movement

Hva er mer bærekraftig enn energi som ikke har blitt produsert i utgangspunktet? Det er derfor energieffektivitet er vårt «primærdrivstoff» når det gjelder å avkarbonisere fremtiden. Det handler bare om å få det til å skje.  Det er derfor Alfa Laval har sluttet seg til The Energy Efficiency Movement.

Bli med oss i den åpne kampanjen for å forsere innføringen av energieffektive løsninger. Sammen kan vi sette fart i overgangen til en mer bærekraftig fremtid. Finn ut hva The Energy Efficiency Movement handler om. 

Les mer (på engelsk)