Alfa Laval og SSAB går sammen om å produsere den første varmeveksleren laget av fossilfritt stål | Alfa Laval

2022-06-20 Investor News

Alfa Laval og SSAB går sammen om å produsere den første varmeveksleren laget av fossilfritt stål

Alfa Laval har signert en samarbeidsavtale med det globale svenske stålselskapet SSAB, om utvikling og kommersialisering av verdens første varmeveksler laget i fossilfritt stål. Målet er å ha den første enheten i hydrogenredusert stål klar til 2023. Samarbeidet er også et viktig skritt i Alfa Lavals reise for å bli karbonnøytral innen 2030.

Global stålproduksjon står for 7 prosent av verdens karbonutslipp. Med en ledende posisjon innen høyfast stål, vil SSABs kommende fossilfrie stål produseret i HYBRIT-teknologi være et gjennombrudd for industrien i overgangen til mer bærekraftig drift. Alfa Lavals energieffektive varmevekslere, brukt i industrielle prosesser over hele verden, er laget av 40 prosent stål og er opptil 50 prosent mer effektive enn tradisjonell teknologi. Dette bidrar til energibesparelser og redusert CO2-utslipp. Energieffektiviteten kan bidra til mer enn 40 prosent reduksjon i klimagassutslipp frem mot 2040, og ifølge International Energy Agency (IEA), bidra med 50 prosent energieffektivitetsbesparelsen i industrisektoren.

 

"Jeg er glad for å kunngjøre samarbeidet med SSAB som bygger på vår delte ekspertise og en vilje til å drive innovasjon," sier Tom Erixon, president og administrerende direktør i Alfa Laval. "Ved å kombinere deres fossilfrie stål og våre energieffektive varmevekslere kan vi bidra til industriens transformasjon mot karbonnøytralitet."

 

Martin Lindqvist, president og administrerende direktør i SSAB sier: "Vi er stolte over å ønske Alfa Laval velkommen som en partner og ser frem til at vi sammen skal utvikle produkter som bidrar til å dempe klimaendringene. Med dette samarbeidet vil vi nå nye segmenter, og forhåpentligvis inspirere et helt nytt spekter av kunder."

 

Visste du at... Alfa Laval har satt som mål å bli karbonnøytral innen 2030 i hele verdikjeden.

 

Dette er Alfa Laval

Alfa Laval er verdensledende innen varmeoverføring, sentrifugalseparasjon og væskehåndtering  innen sektorene energi, marin og mat og vann. Alfa Laval tilbyr sin ekspertise, produkter og tjenester til et bredt spekter av industrier i rundt 100 land . Selskapet er forpliktet til å optimalisere prosesser, skape ansvarlig vekst og drive fremgang for å støtte kundene i å nå sine forretnings- og bærekraftsmål.

 

Alfa Lavals innovative teknologier er dedikert til å rense, raffinere og gjenbruke materialer, og til å fremme en mer ansvarlig bruk av våre naturressurser. Alfa Laval bidrar til energieffektivisering, økt varmegjenvinning, bedre vannbehandling og reduserte utslipp. På den måten øker Alfa Laval ikke bare sine kunders suksess, men også vilkårene for menneskeheten og planeten vår. Alfa laval gjør verden bedre hver dag.

 

Alfa Laval har 17.900 ansatte. Årlig omsetning i 2021 var SEK 40,9 milliarder (ca. EUR 4 milliarder). Selskapet er notert på Nasdaq Stockholm.

 

Dette er SSAB

SSAB er et nordisk og USA-basert stålselskap. SSAB tilbyr produkter og tjenester utviklet i nært samarbeid med sine kunder for å skape en sterkere, lettere og mer bærekraftig verden. SSAB har ansatte i over 50 land, og har produksjonsanlegg i Sverige, Finland og USA. SSAB er notert på Nasdaq Stockholm og har en sekundærnotering på Nasdaq Helsinki.

Tagger

Alle

Concept Zero − The invisible revolutionConcept Zero er visjonen og målet om å produsere verdens første karbonnøytrale varmeveksler med fossilfritt stål.

Les mer om Concept Zero

For mer informasjon vennligst kontakt:

Maria Stalarm

Head of Marketing & Communication

Alfa Laval Nordic A/S

+45 2844 8658

maria.stalarm@alfalaval.com

Relatert innhold: