Pasteurisering

Pasteuriseringsprosesser krever høy grad av sikkerhet, hygiene og prosesskontroll. Pasteurisering av melk er en krevende prosess, som må tilfredstille alle gjeldende retningslinjer. Etter UHT behandling, må aseptiske forhold ivaretas. Kvaliteten på prosesskomponentene er viktig, med god kontroll på produktflyt og pålitelige og effektive varmevekslere som sentrale element.

Utvalgt innovativt utstyr fra Alfa Laval

Alfa Laval LKH sentrifugalpumpe

• Øker prosessproduktiviteten og gir høy effektivitet og varsom produkthåndtering 
• Optimalisert innvendig geometri og profilerte O-ringer, egnet for rengjøring på stedet (CIP), gir eksepsjonelle hygienenivåer
• EHEDG-sertifisert

Alfa Laval Unique Control LKB

• Den integrerte og pålitelige føle- og kontrollenheten eliminerer kostbare prosessavbrudd
• Ultrabestandig mot normal slitasje i meierimiljøer, som gir pålitelig hygienisk drift

Alfa Laval FrontLine

• Ideell for hygieniske prosesser som krever optimalisert ytelse, varsom produktbehandling, lange driftstider og utmerket rengjøringsytelse
• Lett å holde ved like, noe som gir mer oppetid og lavere kostnader

Alfa Laval strømningstransmitter

Nøyaktig også når produktene har ulike viskositeter, tettheter og temperaturer, og uten behov for å gjøre justeringer

Optimering av ally prosesser

High standard of hygiene

OLEŠNICE CHEESE PLANT, CZECH REPUBLIC, With reliability, health and safety as their prime concerns,the dairy management decided to replace the old pasteurizers with the new Alfa Laval FrontLine Heat Exchanger with Gemini double wall plates. “Owing to our limited space, it was a bit of a struggle to get the heat exchangers into position. But since then, we haven’t had a single problem with them,” says Šlégr. According to Šlégr, the new pasteurizers have already passed a short and unintended endurance test, when pressure in the pipes briefly reached 6 bar. “The bearings in the old unit would already have blown,” he believes. The two new plate heat exchangers are scheduled to run 365 days a year, 5 a.m. to 6 p.m., with different temperatures for each end product: 98°C for milk and 74°C for cheese.

Produktkatalog

Nyeste Close at hand-versjon på nettet  

Find an Alfa Laval product

Reservedelskatalog

Nyeste versjon på nettet

Find Alfa Laval spare parts

Brosjyre: I hjertet av meieriproduksjonen