Maritim

Enten du seiler skipene eller bygger dem, kan vi hjelpe deg med å møte dagens og morgendagens utfordringer. I denne epoken med avkarbonisering og etterlevelse av regelverk, går beskyttelse av miljøet og styrking av operasjonene dine hånd i hånd. Gjennom pålitelige løsninger, verdensomspennende service og tilgjengelige ekspertise, oppfyller vi løftet vi ga for over 100 år siden. Til sjøs eller i havn, om bord eller tilkoblet på nett – Alfa Laval er din faste partner.

Complete marine solutions

Sammen for bærekraftig skipsfart

  • Bredt utvalg av velprøvd maritimt utstyr som dekker det meste av de kritiske operasjonene om bord
  • Kunnskap og praktisk ekspertise for å inkorporere utstyr i komplette maritime og innovative løsninger
  • Mer enn et århundre med maritim service og flere tiår med arbeid med verft gir fremtidssikre løsninger

Vi hjelper redere og operatører med å sikre trygg overholdelse av maritim lovgivning, både gjennom dedikerte samsvarsteknologier og ved å støtte overgangen til nytt drivstoff som maritimt biodrivstoff, LNG og Metanol.

Med fokus på pålitelighet og brukervennlighet:

  • Øk produktiviteten
  • Beskytt motoren
  • Øk energieffektiviteten og minimer avfall
  • Bidra til høyere inntjening og lavere livssykluskostnader

Sjekk ut vår Marine Essential-brosjyre for all informasjon om marint utstyr og tjenester.

Lær alt om Alfa Lavals test- og opplæringssenter hvor vi tester ideer, utstyr, løsninger og prosesslinjer i skalaen til et havgående skip med kontroll og fordeler som ikke er mulig til havs.

Klikk på bildet for å utforske alle produktene og tjenestene som er relevante for fartøystypene dine.

 Marine on board updated 2022.jpg

Marine Innovation Summit 2023

Se hele eventet

Å nå net zero-mål blir stadig viktigere på den maritime industriens agenda. Vi gir deg muligheten til å lytte til bransjeeksperter når de kaster lys over veien til bærekraftig skipsfart.

Together for sustainable shipping

Besøk Alfa Lavals stand på Nor-Shipping. Du vil oppdage hvordan vi former en bærekraftig fremtid sammen med våre kunder og våre mange partnere, og du vil finne en rekke løsninger i Alfa Lavals stand.

 

Kom og møt oss på Nor-Shipping, 6-9 juni på stand nr E02-19

 

Les mer

Nor-Shipping-2023-vignette-image-640x360.jpg

Siste nytt

Vellykket testing av et HT-PEM brenselcellesystem med metanol baner vei for oppskalering ved Alfa Lavals test- og opplæringssenter

I andre kvartal 2022 startet Alfa Laval opp et småskala metanolbrenselcellesystem ved Alfa Lavals test- og opplæringssenter. Basert på positive testresultater er planene for en 200 kW-installasjon i rute. Dette kommer til slutt å gi den maritime industrien en skalerbar energiforsyning som ikke involverer forbrenning.

Image ALvessel

Alfa Laval introduserer de første maritime separatorene som er klare for biodrivstoff

Biodrivstoff er et nåværende og tilgjengelig drivstoffalternativ som kan hjelpe maritime kunder med å avkarbonisere. Selv om biodrivstoff reduserer CO2-avtrykket, bringer det også med seg nye operasjonelle utfordringer. Alfa Laval er først på markedet til å fokusere på dem med biodrivstoffoptimaliserte separatorer og separatoroppgraderinger.

Biofuel-ready separator 640x360

Alfa Laval lanserer PureBilge Compact for å utvide fordelene med PureBilge-teknologien til fartøy i alle størrelser

Med PureBilge Compact åpner Alfa Laval døren for både små og store fartøysegmenter til å nyte fordelene med PureBilge-teknologi for lensevannsbehandling. Den kompakte, enkelt installerbare og kostnadseffektive løsningen med en forbedret miljøprofil, hjelper små og store fartøyer til å oppfylle regelkrav og bærekraftsmål.

PureBilge Compact no powerunit right 640x360

Shell signerer avtale med Alfa Laval om å utvikle en gassforbrenningsenhet (GCU) #pressemelding

Shell International Trading and Shipping Company Limited har signert et memorandum of understanding (MOU) med Alfa Laval angående utviklingen av en ny Gas Combustion Unit (GCU) for bruk på fartøy for flytende hydrogen. Ved å legge til rette for sikker transport av hydrogen til sjøs, er prosjektet et viktig skritt på veien mot global avkarbonisering.

David Jung, Business Development Manager, Alfa Laval and Carl Henrickson, General Manager of Shipping Technology, Shell

Safe Bulkers bestiller ytterligere ettermontering av Alfa Laval PureSOx-eksosrensesystemer

De siste årene har det greske rederiet Safe Bulkers ettermontert Alfa Laval PureSOx-eksosrensesystemer på 20 av sine bulkskip. Selskapet har nettopp installert sin 21. PureSOx-scrubber, og ytterligere fire ettermonteringer er planlagt gjennom første halvdel av 2023. Også denne gangen er systemene beskyttet med en omfattende Alfa Laval-serviceavtale.

Alfa Laval PureSOx in factory

Alfa Laval skal være en teknologipartner for det første prosjektet i verden til å demonstrere helhetlig karbonfangst om bord i stor skala

Alfa Laval er teknologipartner i fellesprosjektet som er initiert av Global Centre for Maritime Decarbonisation (GCMD), Oil and Gas Climate Initiative (OGCI) og Stena Bulk for å undersøke fangst om bord, lagring og lossing av karbondioksid (CO2). I prosjektet bidrar Alfa Laval med teknologisk og ingeniørfaglig ekspertise for å hjelpe til med å forstå utfordringene og mulighetene ved å ta i bruk karbonfangstteknologi på skip. Dette prosjektet er nok et stort skritt mot Alfa Lavals bidrag til avkarbonisering.

Stena Bulk ship carbon capture with Alfa Laval

Alfa Laval og SSAB støtter maritim avkarbonisering med den første platevarmeveksleren laget av fossilfritt stål

For å avkarbonisere den maritime industrien er det nødvendig med endringer utover det som skjer om bord. For å bidra til å redusere karbonavtrykket gjennom hele utstyrskjeden, sikter Alfa Laval og SSAB å utvikle den første platevarmeveksleren laget av fossilfritt stål.

Alfa Laval Concept Zero plate heat exchanger

Alfa Laval og WinGD samarbeider om den sveitsiske motordesignerens metanoldrivstoffløsning

Alfa Laval og den sveitsiske motordesigneren WinGD har etablert et felles program der Alfa Laval skal utvikle drivstofforsyningssystemet for WinGDs metanolmotorer. Avtalen ble signert 8. september på SMM-messen i Hamburg i Tyskland.

WingGD

Optimalisert Alfa Laval Smit LNG-design gir dokumentert ytelse med ny fleksibilitet og hastighet

Alfa Laval har optimalisert utformingen av Alfa Laval Smits LNG-inertgassgenerator, noe som gir større fleksibilitet til den bransjeledende løsningen. Modulær konstruksjon med en rekke alternativer betyr flere valgmuligheter og raskere tilgang til viktig sikkerhetsutstyr.

Alfa Laval FCM Methanol 3rd generation

Utforsk mer

.

Sikre LNG-fordelen

Finn løsninger for å maksimere fordelen av LNG som drivstoff.

LNG as fuel 640x360

Tilknyttede tjenester for maritimt utstyr

Tilkobling for dine innebygde systemer skaper smarte muligheter for å redusere eierkostnadene og sikrer trygghet. Fjerntilgang betyr færre og kortere servicebesøk, men også muligheter for omfattende optimalisering av hele flåten. Oppdag Alfa Lavals voksende utvalg av digitale tjenester, og etabler koblingen mellom data og verdiøkning.

Marine-connect-vignettev2

Alfa Lavals maritime videoer

Et utvalg av vårt maritime utstyr i aksjon i ulike bruksområder.

Video 640x360