Varmepumpe- og klimaanleggsløsninger

I en oppvarmende verden er klimaanlegg avgjørende for hjem, bedrifter, sykehus, datasentre, laboratorier og andre kritiske virksomheter. Det er imidlertid et dilemma: 2019s romkjøling slapp ut 1 Gt CO2, og forbrukte 8,5 % av verdens elektrisitet. Alfa Lavals platevekslerteknologi med kjølemedier med lavt GWP (Global Warming Potential) tilbyr bærekraftig kjøling for bygninger, noe som øker kjølerens energieffektivitet.

Aircon-heat-pumps-hero

Hvorfor du bør velge Alfa Laval for luftkondisjoneringsløsninger

 • Alfa Lavals loddede varmevekslere tilbyr uovertruffen termisk effektivitet og mekanisk ytelse for å sikre optimal kondensering og fordampning.
 • Med nesten 100 års ekspertise, leverer Alfa Lavals varmevekslere effektive varmepumpeløsninger støttet av relevante sertifiseringer.
 • Våre proaktive FoU-team hjelper deg med å holde deg i forkant, og tilbyr de siste bærekraftige varmeoverføringsløsningene for HVAC-industrien.
 • Vi har en global tilstedeværelse, med lokale servicesentre over hele verden, som sikrer at du får effektiv service uansett hvor du er.
 • Alfa Laval kan optimalisere den loddede varmeveksleren for OEM-kunder i henhold til spesifikke bruksområder og systemkrav.

Trender i bransjen

Klimaanlegg alene står for hele 70 % av det maksimale strømforbruket i boliger på varme dager i USA og Midtøsten. Rapporten fra FNs miljøprogram (UNEP) og Det internasjonale energibyrået (IEA) forventer en kraftig økning i etterspørselen etter romkjøling fremover.

Ettersom klimaanlegget blir viktigere globalt, forsterkes de tilknyttede problemene – med mindre de rettes opp.
En massiv endring pågår for tiden i kjølemiddelmarkedet. Drevet av miljøhensyn presser lovgivningen en gradvis utfasing av tradisjonelle kjølemedier til fordel for nye alternativer med lavere globalt oppvarmingspotensial (GWP).

Alfa Laval adresserer dette på to måter. Forbedrede platevarmevekslere sparer årlig 860 GWh elektrisk kraft.
Våre nye varmevekslere kan dessuten tilpasses det valgte kjølemiddelet og er optimalisert for naturlige kjølemidler med lav tetthet og lav GWP.

Simaka case story640x360
Etter min mening representerer F-gassforordningen det største avviket i forbindelse med forbud mot kjølemidler de siste 30 årene. Til nå har det alltid vært en erstatning på plass som oppfylte alle relevante sikkerhetskriterier. Som kjøleentreprenør i dag kan du imidlertid ikke komme utenom brennbare kjølemedier som propan eller R1234ze. Du må kunne håndtere dem."

Karsten Uitz, administrerende direktør i Simaka


Gå til historien

Opprettholde et optimalt inneklima

Ulike produsenter integrerer Alfa Lavals loddede platevekslere som væskefordampere og/eller kondensatorer i kjøleaggregater for luftkondisjonering. For større strukturer er ekstra Alfa Laval varmevekslere integrert. Platevarmevekslere med pakninger og minimal temperaturforskjell har en mellomstor rolle i oppvarmings- og kjølesystemer. Luft-væske-kjølere eller kondensatorer på taket fjerner effektivt overskuddsvarme.

Aircon heat pumps optimal indoor climate

Navigere i et kjølemiddelmarked i endring

En massiv endring pågår for tiden i kjølemiddelmarkedet. Drevet av miljøhensyn presser lovgivningen en gradvis utfasing av tradisjonelle kjølemedier til fordel for nye alternativer med lavere globalt oppvarmingspotensial (GWP). Se filmen og last ned denne hvitboken for en grunnleggende primer om valg og plassering av alternative kjølemidler for ulike oppvarmings- og kjøleapplikasjoner.


Last ned teknisk melding

Loddede platevarmevekslere

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

 • Lett kobberloddet konstruksjon med et lite fotavtrykk
 • Større termisk effektivitet enn sammenlignbare skall-og-rør
 • Fleksible alternativer for å passe en rekke applikasjoner med alle forskjellige typer medier/væsker
 • Ideell for naturlige og lav-GWP kjølemidler

plate-og-rammevarmevekslere-med-pakning

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

 • Fleksible løsninger som kan tilpasses behovet og sikrer høyeste termiske effektivitet
 • Kompakt design er plassbesparende, enkle å betjene og vedlikeholde
 • Løsninger for å redusere begroing, stress og korrosjon for maksimal oppetid

Konsulent? Systemintegrator?

Er du konsulent? Se her! Med kompetanse og erfaring fra tiår innen varmeveksling, tilbyr Alfa Laval kunnskapsrike ressurser som kjenner dagens oppvarmings- og kjølingsbehov. Få svar på komplekse spørsmål om alt fra energieffektivitet til naturlige kjølemidler, sammen med nyttige verktøy som gjør det enklere å finne riktig teknologi for ditt behov.

heating cooling-hub-vignette-2021

AHRI-ytelsessertifiserte varmevekslere for sikker termisk ytelse

Sertifisering fra Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute (AHRI) er den eneste globale tredjepartsverifiseringen av termisk ytelse, og gir deg uavhengig forsikring om at platevarmeveksleren din vil fungere i samsvar med produsentens publiserte klassifiseringer. Alfa Laval tilbyr AHRI-sertifiserte platevarmevekslere med pakning, loddede platevarmevekslere og sveisede platevarmevekslere.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Smart utvalg!

Stopp det tidkrevende søket på nettsider eller i kataloger! Nå kan du finne den riktige varmeveksleren for det spesifikke bruksområdet ditt raskere enn noen gang før – med den nye Alfa Laval-produktguiden.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Energy Hunter – Bærekraftige løsninger ved å jakte på avfallsenergi

For å forbedre energieffektiviteten må vi alle jakte på og redusere energisløsing. Alfa Laval har teknologien, ekspertisen og servicen for å maksimere varmeoverføringseffektiviteten. Bruk vårt nye verktøy for å beregne hvor mye du kan spare i dag.

energy hunter screen view

HVAC og bærekraftige byer

Ved å forbruker mer enn to tredjedeler av verdens energi, spiller byene våre en avgjørende rolle i å takle klimakrisen. En betydelig del av byenes energiforbruk går til oppvarming og kjøling, noe som betyr at å forbedre energieffektiviteten er helt avgjørende. Alfa Laval har nesten et århundre med erfaring innen varmeoverføring og gjenvinning, og vi har som mål å bli karbonnøytrale innen 2030. La oss være partneren din i overgangen til en bærekraftig morgendag.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.

Informasjonen lagres og behandles i samsvar med og personvern.