Varmepumpe- og klimaanleggsløsninger

Når det gjelder varmepumper, klimaanlegg og ventilasjonsanlegg er energieffektivitet sammen med krav til nye kjølemedier med lav GWP, Global Warming Potential, avgjørende. For å nå disse målene jobber Alfa Laval tett med kunder og universiteter for å akselerere utviklingen og for å kunne tilby platevarmevekslere som er designet for å møte de nye miljøvennlige anvendelsesforskriftene.

Aircon-heat-pumps-hero

Fordeler med Alfa Laval varmevekslere

  • Produktsortiment som dekker både kommersielle og industrielle varmepumper som for eksempel CO2 varmepumper.
  • Kompatible med stort sett alle kjølemedier fra lavt til ekstremt høyt trykk.
  • Optimalisert for industrielle varmepumper, spesielt i store rom som næringsbygg og industribygg.
  • Varmepumper er fire ganger mer effektive enn tradisjonelle kjeler innen oppvarming og kjøling av boliger.
  • Hvert år sparer varmepumper basert på Alfa Lavals platevarmevekslere opptil 29 TWh elektrisitet (reduserer karbonutslippene med 6,6 millioner tonn).

Varmevekslere for ulike bruksområder

Alfa Laval varmevekslere er perfekt egnet til mange forskjellige typer varmepumper for næringslivet og industrien. Dette inkluderer f.eks. luft til luft eller luft til vann varmepumper, eller varmepumper basert på propan, CO2, ammoniakk eller andre kuldemedier med lav GWP.

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Kobberloddede platevarmevekslere

Kompakte og vedlikeholdsfrie. Vi tilbyr et bredt spekter av velprøvde kobberloddede og fusjonssammensmeltede teknologier. For eksempel er AXP-serien svært egnet for varmepumpesystemer som bruker CO2 som kjølemiddel.

Se vårt utvalg

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Semisveisede platevarmevekslere med pakning

Det brede utvalg vårt av industrielle platevarmevekslere med pakning setter nye markedsstandarder for effektivitet, pålitelighet og servicevennlighet.

Se vårt utvalg

fhe_alfanova_indhvac_right_640x360.jpg

Alfa Nova - fusjonssammensmeltet varmeveksler

AlfaNova er en unik fusjonssammensmeltet varmeveksler laget av 100 % rustfritt stål, som er optimert for krevende oppgaver.

Les om AlfaNova

Propan muliggjør bærekraftig, effektiv og sikker oppvarming og kjøling

Alfa Laval og Simaka Energie- und Umwelttechnik GmbH utviklet en innovativ varmepumpeløsning sammen for en sveitsisk supermarkedskjede. Systemet er bygget med tre høykapasitets Alfa Laval loddede platevarmevekslere og bruker propan med lav GWP som kjølemiddel, noe som gir langsiktig bærekraft, energieffektivitet og sikker drift.

Simaka Case story 640x360

Alfa Laval AC65 – total effektivitet for varmepumpebruk i boliger

AC65 tilbyr termisk effektivitet, utviklingseffektivitet og prosesseffektivitet, og er en neste generasjons varmeveksler på markedet for varmepumper med høy volum. Den tilbyr uovertruffen kvalitet og eksepsjonell ytelse med lavest mulig ladning, noe som gjør den perfekt til kjølemedier med lavt GWP, inkludert R290.

AC65 vignette

Alfa Laval AC540-familien – optimalisert for kjølemedier med lavt GWP

Verden av kjølemedier utvikler seg raskt, drevet av miljøhensyn og av utfordringen med å oppnå stadig høyere effektivitet fra den nye generasjonen av lav-GWP kjølemidler, som R32 og karbondioksid. For å møte de mange nye utfordringene HVAC-industrien står overfor, har Alfa Laval utviklet AC540-familien av loddede varmevekslere, med design som er optimalisert for å fungere med kjølemediet du ønsker.

AC540 heat exchanger