Boligvarmepumper

Alfa Laval har en lang, vellykket merittliste med å tilby avanserte, svært effektive varmevekslerløsninger som optimerer ytelsen til varmesystemer i boliger. Ettersom varmelandskapet endrer seg dramatisk, erstatter varmepumper kjeler. Dette gir et økende behov for optimaliserte vekslere, som fungerer som effektive fordampere og kondensatorer for reversible varmepumper.

Residential heat pumps hero

Hvorfor du bør velge Alfa Laval for boligvarmepumpeløsninger

 • Alfa Lavals loddede varmevekslere gir enestående termisk effektivitet og mekanisk ytelse for å sikre optimal kondensering og fordampning i alle bruksområder.
 • Takket være betydelige investeringer i våre produksjonsanlegg, har vi styrket vår kapasitet til å møte den økende etterspørselen etter luftkondisjoneringsløsninger, og sikre en sømløs forsyningskjede og rettidig levering.
 • Våre proaktive FoU-team hjelper deg med å holde deg i forkant, og tilbyr de siste bærekraftige varmeoverføringsløsningene for HVAC-industrien.
 • Dra nytte av vår verdensomspennende rekkevidde, med lokale servicesentre over hele verden som sikrer effektiv service uansett hvor du befinner deg.
 • Alfa Laval står som et fremtidssikkert valg. Når du velger oss, investerer du i løsninger som utvikler seg med bransjens skiftende landskap, og gir deg varig verdi.

Trender i industrien

Anerkjent som en sentral teknologi for avkarbonisering av varme, har varmepumper fått økende politisk støtte i en rekke land de siste årene. I følge IEA har disse pumpene potensial til å begrense globale CO2 utslipp med svimlende 500 millioner tonn innen 2030 – en mengde som tilsvarer de årlige karbonutslippene for hele Europeisk bilflåte.

Til tross for at de for øyeblikket dekker bare 10 % av det globale oppvarmingsbehovet for bygninger, gjør varmepumper betydelige fremskritt med en robust tosifret vekst, spesielt uttalt i Europa (IEA).

Innenfor moderne varme- og kjølesystemer forblir jakten på maksimal effektivitet hovedmålet. Når det gjelder varmepumper, oppnås dette effektivt ved å nøye kontrollere temperaturforskjellen mellom fordamper og kondensator. Optimalisering av varmevekslere skreddersydd til spesifikke systemkrav fremstår derfor som en kritisk faktor.

Residential heat pumps energy efficient indoor

Skap et energieffektivt inneklima

Varmepumper er svært effektive, elektrisk drevne systemer som hovedsakelig brukes til å varme opp boligkonstruksjoner og generere varmt tappevann. I reversibel modus forenkler de også kjøleoperasjoner.

I kjølesyklusen utvikles varmen gjennom en kondenseringsprosess og kanaliseres deretter til enten luft eller vann. Alfa Lavals loddede platevarmevekslere er allsidige komponenter som har en dobbel funksjon, enten som væskefordampere eller kondensatorer, og de kan til og med fungere som energieffektiviserere.

Alfa Laval boligvarmepumpeløsninger

Loddede platevarmevekslere

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

 • Lett kobberloddet konstruksjon med et lite fotavtrykk
 • Større termisk effektivitet enn sammenlignbare skall-og-rør
 • Fleksible alternativer for å passe en rekke applikasjoner med alle forskjellige typer medier/væsker
 • Ideell for naturlige og lav-GWP kjølemidler
 • AlfaNovas sveisede varmevekslere i rustfritt stål er ideelle i situasjoner der ett av mediene er korrosivt.

plate-og-rammevarmevekslere-med-pakning

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

 • Fleksible løsninger som kan tilpasses behovet og sikrer høyeste termiske effektivitet
 • Kompakt design er plassbesparende, enkle å betjene og vedlikeholde
 • Løsninger for å redusere begroing, stress og korrosjon for maksimal oppetid

Skall-og-rør-varmevekslere

Shell-and-tube.jpg

 • For luft- og prosessbehandlingsoppgaver, med patentert distribusjonssystem og dedikert design for henholdsvis positive eller negative temperaturer.
 • Dekker alle tørre ekspansjonsoppgaver opp til 2000 kW
 • Fleksible løsninger som kan tilpasses behovet og sikrer høyeste termiske effektivitet

AlfaNova

plate_heat_exchangers_fusion-bonded.jpg

 • Unik design gjør at AlfaNova tåler ekstreme temperaturer og trykk med større utmattelsesmotstand
 • Egnet for oppgaver med svært høye hygienekrav

Utforsk kundehistoriene våre

Vil du redusere energiforbruket og kostnadene samtidig som du forbedrer komforten og bærekraften? Kundehistoriene våre viser en rekke bruksområder der varmevekslerne våre har utgjort en forskjell. Få innsikt i hvordan du kan nå energieffektivitetsmålene dine og oppdag fordelene med løsningene våre.

Explore-cases

Konsulent? Systemintegrator?

Er du konsulent? Se her! Med kompetanse og erfaring fra tiår innen varmeveksling, tilbyr Alfa Laval kunnskapsrike ressurser som kjenner dagens oppvarmings- og kjølingsbehov. Få svar på komplekse spørsmål om alt fra energieffektivitet til naturlige kjølemidler, sammen med nyttige verktøy som gjør det enklere å finne riktig teknologi for ditt behov.

heating cooling-hub-vignette-2021

AHRI-ytelsessertifiserte varmevekslere for sikker termisk ytelse

Sertifisering fra Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute (AHRI) er den eneste globale tredjepartsverifiseringen av termisk ytelse, og gir deg uavhengig forsikring om at platevarmeveksleren din vil fungere i samsvar med produsentens publiserte klassifiseringer. Alfa Laval tilbyr AHRI-sertifiserte platevarmevekslere med pakning, loddede platevarmevekslere og sveisede platevarmevekslere.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Smart utvalg!

Stopp det tidkrevende søket på nettsider eller i kataloger! Nå kan du finne den riktige varmeveksleren for det spesifikke bruksområdet ditt raskere enn noen gang før – med den nye Alfa Laval-produktguiden.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Energy Hunter – Bærekraftige løsninger ved å jakte på avfallsenergi

For å forbedre energieffektiviteten må vi alle jakte på og redusere energisløsing. Alfa Laval har teknologien, ekspertisen og servicen for å maksimere varmeoverføringseffektiviteten. Bruk vårt nye verktøy for å beregne hvor mye du kan spare i dag.

energy hunter screen view

HVAC og bærekraftige byer

Ved å forbruker mer enn to tredjedeler av verdens energi, spiller byene våre en avgjørende rolle i å takle klimakrisen. En betydelig del av byenes energiforbruk går til oppvarming og kjøling, noe som betyr at å forbedre energieffektiviteten er helt avgjørende. Alfa Laval har nesten et århundre med erfaring innen varmeoverføring og gjenvinning, og vi har som mål å bli karbonnøytrale innen 2030. La oss være partneren din i overgangen til en bærekraftig morgendag.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.

Informasjonen lagres og behandles i samsvar med og personvern.