Datasenterkjøling

Energieffektiv kjøling er avgjørende for å bygge mer bærekraftig datasenterdrift. Alfa Laval har vært en pålitelig partner i bransjen i flere tiår og jobber tett sammen med kundene for å konstruere mer pålitelige og bærekraftige kjølesystemer for datasentre. Med over 80 års erfaring innen varmeteknologi kan vi tilby avansert utstyr og unik ekspertise som åpner for nye muligheter for fri kjøling og energibesparelser i serverrom i alle størrelser over hele verden.

data center cooling640x360

Nøkkelen til bærekraftige datasentre

  • Avansert teknologi for platevarmevekslere som minimerer behovet for tradisjonell mekanisk kjøling
  • Krymp strømregningen og miljøpåvirkningen med unike løsninger som maksimerer effektiviteten for minimert energiforbruk
  • Et bredt spekter av løsninger for å øke bærekraften ved å dra nytte av fri kjøling samt muligheter for varmegjenvinning
  • Innovasjoner for å forbedre pålitelighet og brukervennlighet hjelper deg med å maksimere oppetid og forenkle vedlikeholdet
  • Tredjeparts AHRI-sertifisering gir sikkerhet for varmevekslerens termiske ytelse

On-demand webinar | Data center cooling – Heat plants for the future

Hvordan kan datasentre bli varmeanlegg for fremtiden, men likevel klare å kjøle ned IT-utstyret? Bli med på nettseminaret vårt om datasentre for å lære om mulighetene for varmegjenvinning, kjøling og hvordan du designer for levetidsytelse.

Datacenter webinar

data center center cooling overview

1. Cooling tower interchanger

2. Free cooling with water

3. Free cooling with air

4. Heat recovery

5. Liquid cooling

In the spotlight

Join us for a webinar series on cooling systems

Cooling applications are experiencing a rapid transformation, with sustainability drivers creating all new challenges. But Alfa Laval can help. Join our subject experts for the first ever webinar series devoted to the latest trends – and solutions – shaping our industry. Take part live – or watch on-demand according to your schedule!

Sign up for our next webinar

Committed to industry collaboration

Alfa Laval works closely with data center partners to advance the future possibilities of greener IT. That is why we are excited to play a collaborative role as members of two industry organizations: the Swedish Data Center Industry Association and the Open Compute Project.

Listen to the experts

Dive into the world of data centers and heat transfer and learn more about the next steps toward net-zero energy. Take part in our podcast Exchanges on Exchangers and find out more about efficient data centers.

Learn more

Krev nye standarder for kjølesystemet ditt

Vi introduserer verdens mest moderne platevarmevekslere med pakning. Oppdag hvordan vår neste generasjon-serie med platevarmevekslere med pakning vil gi deg høyere effektivitet, bedre pålitelighet og større servicevennlighet.

Demand-new-standards 640x360

Beskytter og muliggjør grønnere løsninger

I gjennomsnitt går så mye som 40 % av et datasenters strømforbruk med til å kjøle ned serverne. Heldigvis finnes det allerede teknologi som gjør disse kjølesystemene mer energieffektive og pålitelige. Se denne videoen for å lære om potensialet for økt bærekraft med Alfa Lavals neste generasjons platevarmevekslere.


Lær mer om vår unike varmevekslerteknologi

Effektiv og pålitelig teknologi: det er det vi gjør

Bare Alfa Laval tilbyr et komplett utvalg av varmeutvekslerteknologi for datasentre med ytelsessertifisering fra et uavhengig institutt for klimaanlegg, oppvarming og kjøling (Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute (AHRI)). Dette gir deg en reell forsikring om effektiv ytelse, men til syvende og sist er utstyret bare en begynnelse. Finn ut hvordan vi kan samarbeide med deg fra dag én for å sikre at kjølesystemet leverer pålitelig, langsiktig bærekraft.

Finn ut mer om AHRIs ytelsessertifisering

Unik kompetanse som sikrer pålitelig bærekraft over tid

Avleiring kan redusere både forventet levetid på varmeveksleren så vel som den termiske ytelsen. Med Alfa Laval som partner har du tilgang til verdensledende eksperter på kjemi og materialteknologi. De kan samarbeide med deg for å finne frem til potensielle årsaker til risiko for avleiring og utvikle tilpassede strategier som hjelper deg å forhindre det. 


Finn ut mer om laboratoriet og testsenteret for materialteknologi og kjemi

.
Koeling datacenter

Er du systemintegrator? Konsulent?

Eller vil du bare ha mer informasjon? Besøk siden vår for BIM-modeller, treningsvideoer og designstøtte, hvor du også finner ytterligere kontaktinformasjon!

.

Avanserte løsninger for datasentre

Plate- og rammevarmevekslere med pakning

Alfa Lavals neste generasjon av industrielle platevarmevekslere med pakning setter nye standarder for termisk effektivitet, mekanisk pålitelighet og brukervennlighet. De er nøkkelen til mer bærekraftig kjøling av datasenter.

prod gphe

Loddede- og sveisede platevarmevekslere

Alfa Laval har markedets mest omfattende serie av loddede platevarmevekslere, med en rekke løsninger optimalisert for dagens mer bærekraftige, naturlige kjølemidler. Oppdag hvordan du kan dra nytte av ‘mer med loddet’.

prod brazed

Sylindriske filterkurver

Alfa Laval tilbyr en rekke automatisk selvrensende filtre og siler, som brukes til å beskytte varmevekslere i kjølesystemer mot tilstopping, tilsmussing og korrosjon. Reduser risikoen for uplanlagt nedetid og forleng serviceintervallene.

prod cylindrical filter baskets

Vil du vite mer om vårt omfattende servicetilbud? Klikk her.

Service for å maksimere oppetid

Alfa Laval har et virkelig globalt servicenettverk med erfarne teknikere i ditt område som kan bidra på stedet med den støtten du trenger - akkurat når du trenger det. Fra veiledning om systemdesign og installasjon til opplæring av operatører, feilsøking, rutinemessig vedlikehold og til og med tilpassede rengjøringsprotokoller. Vi står parat gjennom utstyrets lange levetid. Ikke nøl med å ta kontakt. Her er bare noen av måtene vi kan støtte deg for å maksimere oppetiden din:

Ytelseskontroll

Alfa Lavals eksperter gjennomgår og analyserer ytelsen til utstyret ditt. Det tas i bruk moderne verktøy til å oppdage avleiringer eller annen risiko, slik at alt vedlikehold kan fortusis og planlegges for å optimalisere systemets oppetid.

datacoolingcenterchart 640x360

Rengjøring på stedet (CIP)

Ved avleiringer kan du med et Alfa Laval CIP-system (rengjøring på stedet) raskt og enkelt foreta inline-rengjøring av varmevekslere uten å demontere utstyret. Alfa Laval bruker alltid miljøvennlige rengjøringsmidler som er lett biologisk nedbrytbare. CIP eliminerer gjentatt og unødvendig åpning av utstyret ditt. Dette reduserer drastisk både forbruket av reservedeler og arbeidstiden som går med til vedlikehold.

DCC-CIP-RC-640x360

Spyleutstyr

Alfa Laval anbefaler tilbakespyling på den innkommende strømmen av kjølevann i hyppige, korte tidsperioder. Under tilbakespylingen fører den reverserte vannretningen til at oppsamlet avfall skrapes av og spyles bort fra flatene i platevarmeveksleren. Tilbakespylingsutstyr sparer tid og penger og minimerer driftsstans.

DCC-back-flush-RC-640x360
.

Spørsmål? Utfordringer? Støtte? Ikke bekymre deg - det er det vi er her for.

Vil du finne ut hvordan riktig teknologi kan hjelpe datasenterprosjektet ditt å oppnå grønnere mål? Fyll ut skjemaet, og en av ekspertene våre vil ta kontakt med mer informasjon.

Denne informasjonen lagres og behandles i samsvar med personvernreglene våre.