Datasenterkjøling

Energieffektiv kjøling er avgjørende for å bygge mer bærekraftig datasenterdrift. Alfa Laval har vært en pålitelig partner for IT-bransjen i flere tiår, og har jobbet med kunder for å designe pålitelige, miljøvennlige datasenterkjølesystemer. Med mer enn 80 års erfaring innen termisk teknologi tilbyr vi ekspertise for å muliggjøre nye muligheter for gratis kjøling og energibesparelser i serverrom av alle størrelser, over hele verden.

data center cooling640x360

Nøkkelen til bærekraftige datasentre

  • Avansert platevarmevekslerteknologi som minimerer behovet for tradisjonell mekanisk kjøling
  • Reduser strømregningen og miljøpåvirkningen med unike løsninger som maksimerer effektiviteten for minimalt energiforbruk
  • Et bredt spekter av løsninger for å øke bærekraften ved å dra nytte av frikjøling samt varmegjenvinningsmuligheter
  • Innovasjoner for å forbedre påliteligheten og servicevennligheten hjelper deg med å maksimere oppetiden og forenkle vedlikeholdet
  • Tredjeparts AHRI-sertifisering gir trygg forsikring om varmevekslerens termiske ytelse

Klar til å se fremtiden for grønn IT i datasenteret ditt? Kontakt oss i dag.

Spørsmål? Utfordringer? Støtte? Ikke bekymre deg - det er det vi er her for.

Vil du finne ut hvordan riktig teknologi kan hjelpe datasenterprosjektet ditt med å nå grønnere mål? Fyll ut skjemaet, så tar en av våre eksperter kontakt med mer informasjon.

Denne informasjonen lagres og behandles i samsvar med personvernreglene våre.

data center center cooling overview

1. Kjøletårnsveksler

2. Fri avkjøling med vann

3. Fri kjøling med luft

4. Varmegjenvinning

5. Væskekjøling

6. Edge-datasentre

I rampelyset

Bli med oss på en webinarserie om kjølesystemer

Kuldeapplikasjoner opplever en rask transformasjon, med bærekraftsdrivere som skaper alle nye utfordringer. xMen Alfa Laval kan hjelpe. Bli med fagekspertene våre for tidenes første webinarserie viet til de siste trendene – og løsningene – som former bransjen vår. Delta live – eller se på forespørsel i henhold til timeplanen din!

Meld deg på vårt neste webinar

Forpliktet til bransjesamarbeid

Alfa Laval samarbeider tett med datasenterpartnere for å fremme fremtidens muligheter for grønnere IT. Derfor er vi glade for å kunne spille en samarbeidsrolle som medlemmer av to bransjeorganisasjoner: Swedish Data Center Industry Association og Open Compute Project.

Lytt til ekspertene

Dykk inn i verden av datasentre og varmeoverføring og lær mer om de neste trinnene mot netto-nullenergi. Ta del i vår podcast Exchanges on Exchangers og finn ut mer om effektive datasentre.

Finn ut mer

Samarbeid om å utvikle bærekraftige datasentre

Vi er midt i en digital revolusjon og datasentre øker i antall og størrelse over hele verden. Vår jobb i Alfa Laval er å sørge for at datasentre og deres kunder kan vokse på en bærekraftig måte.

Digitalisering av varmevekslere reduserer verdens karbonutslipp

Alfa Laval og Microsoft har gått sammen for å nå et felles mål – å redusere utslipp av karbondioksid. Dette partnerskapet utnytter de respektive styrkene til de to selskapene til å skape nye bærekraftige løsninger. Alfa Lavals varmeoverføringsløsninger og ekspertise, og Microsofts dataanalyse og AI-kompetanse. Dette for å sikre at alle varmevekslere i verden yter optimalt og for å bygge de mest bærekraftige datasentrene. En vinn-vinn-vinn for alle.

.
.

Beskytte og tilrettelegge for grønnere løsninger

I gjennomsnitt går så mye som 40 % av et datasenters strømforbruk til nedkjøling av serverne. Heldigvis finnes allerede teknologien for å gjøre disse kjølesystemene mer energieffektive og pålitelige. Se denne videoen for å lære om potensialet for økt bærekraft med Alfa Lavals neste generasjons platevarmevekslere.

Lær mer om vår unike varmevekslerteknologi

Effektiv og pålitelig teknologi: dette gjør vi

Bare Alfa Laval tilbyr et komplett utvalg av varmeutvekslerteknologi for datasentre med ytelsessertifisering fra et uavhengig institutt for klimaanlegg, oppvarming og kjøling (Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute (AHRI)). Dette gir deg en reell forsikring om effektiv ytelse, men til syvende og sist er utstyret bare en begynnelse. Finn ut hvordan vi kan samarbeide med deg fra dag én for å sikre at kjølesystemet leverer pålitelig, langsiktig bærekraft.

Lær mer om AHRI sertifisering for termisk ytelse

Unik kompetanse som sikrer pålitelig bærekraft over tid

Avleiring kan redusere både forventet levetid på varmeveksleren så vel som den termiske ytelsen. Med Alfa Laval som partner har du tilgang til verdensledende eksperter på kjemi og materialteknologi. De kan samarbeide med deg for å finne frem til potensielle årsaker til risiko for avleiring og utvikle tilpassede strategier som hjelper deg å forhindre det.


Lær mer om vårt materialteknologi- og kjemisenter

Sats på bærekraftige løsninger

Se for deg en mer bærekraftig verden. En verden der det kreves mindre for å produsere til og med mer. En verden der vi effektivt oppfyller det økende energibehovet og samtidig reduserer CO2-utslippene. Forestill deg en verden der vi kan utnytte kreftene i naturressursene, samtidig som vi bevarer dem. Hos Alfa Laval ikke bare forestiller vi oss denne verdenen. Vi bygger det – sammen med kundene og partnerne våre.

Accelerating sustainable solutions-vignette640x360
.
Koeling datacenter

Systemintegrator? Konsulent?

Eller ellers bare ute etter mer utdypende informasjon? Besøk siden vår for BIM-modeller, opplæringsvideoer og designstøtte, hvor du også finner ytterligere kontaktinformasjon!

.

Avanserte løsninger for datasentre

plate-og-rammevarmevekslere-med-pakning

Alfa Lavals neste generasjon industrielle platevarmevekslere med pakninger setter nye standarder for termisk effektivitet, mekanisk pålitelighet og servicevennlighet. De er nøkkelen til mer bærekraftig datasenterkjøling.

prod gphe

Loddet og fusjonsbundne platevarmevekslere

Alfa Laval har markedets mest omfattende serie av loddede platevarmevekslere, med en rekke løsninger optimalisert for dagens mer bærekraftige, naturlige kjølemedier. Se hvordan du kan dra nytte av "flere loddede".

prod brazed

Sylindriske filterkurver

Alfa Laval tilbyr en rekke automatiske selvrensende filtre og siler, som brukes til å beskytte varmevekslere i kjølesystemer mot tilstopping, begroing og korrosjon. Reduser risikoen for uplanlagt nedetid og forleng serviceintervallene.

prod cylindrical filter baskets

Få effektiviteten til å vare i flere tiår

Visste du at vedlikehold av varmevekslere i datasenteret ditt kan forbedre energieffektiviteten? Så hvis du regelmessig og proaktivt vedlikeholder platevarmevekslerne, kan du praktisk talt eliminere unødvendig nedetid, bevare den høye ytelsen og redusere karbonavtrykket. Dessuten hjelper våre tilkoblede tjenester (connectivity) deg med å overvåke forholdene i varmevekslerne dine hvor som helst og når som helst.

 

Oppdag mer

.