Produserer alkoholfritt øl med samme smak, fylde og aroma som originalen

Som en del av sitt Smart Drinking-initiativ satte Asahi Breweries, et av Japans ledende bryggerier, seg fore å lage et øl med lite eller ingen alkoholinnhold. Ved hjelp av Alfa Laval De-alc-modulen produserer Asahi nå alkoholfritt øl som beholder originalens smak, fylde og aroma. De-alc fjerner effektivt alkoholinnholdet fra basisølet, samtidig som det bevarer sin særegne karakter, noe som imøtekommer forbrukernes skiftende preferanser. Det gjør det mulig for Asahi å diversifisere tilbudet sitt og utvide til drikkevarer med lite eller ingen alkohol uten at det krever store kapitalinvesteringer.

DATO 2025-04-02
ASD FOOD KV PORTRAIT RGB Ret smaller

Holder tritt med det raskt voksende markedet for lav- til alkoholfri øl

Som en ledende global produsent av ulike merker, imøtekommer Asahi Group Holdings forbrukernes etterspørsel ved å lage produkter som fremmer smarte, ansvarlige drikkevaner. Da Asahi Breweries begynte å utvikle øl med lite eller ingen alkohol, ble det meste av dette ølet i Japan laget ved hjelp av blandingsteknikker av ikke-gjærede drikker.

Jun Kubota, Global Chief Brewer i Asahi Group Holdings og prosjektleder for selskapets avalkoholiseringsarbeid, forklarte hvordan de utforsket innovativ teknologi for å imøtekomme endrede forbrukerpreferanser og samtidig skape en alkoholfri blanding som etterligner smaken av vanlig øl.

Bryggerier i Japan har reagert på helsebevisste forbrukers etterspørsel etter alkoholfrie drikkevarer.

Jun Kubota, Global Chief Brewer i Asahi Group Holdings

«Etter hvert som markedet modnes, ønsker Asahi å tilby kundene en uovertruffen portefølje av alkoholfrie produkter», forklarer Kubota.

Til tross for den økende etterspørselen etter øl med lavt og alkoholfritt øl i Japan, klarer de tilgjengelige tilbudene ikke å møte markedets etterspørsel og kundenes forventninger angående smak, aroma og munnfølelse. Disse ølene er laget av andre ingredienser og mangler gjæring, og kan derfor ikke gjenskape smaksprofilen til tradisjonelt brygget øl.

«Asahi ønsket å lage et øl med lav eller ingen alkohol som gjenspeilte smaksprofilen til vårt vanlige øl», forklarer Kubota. "Det var da vi kom over Alfa Laval De-alc-modulen, en betydelig avvik fra våre tidligere forsøk på å redusere alkoholinnholdet i ølet vårt."

Alkoholfrie drikkevarer av høy kvalitet og med full smak

De-alc-modulen fjerner effektivt alkohol fra øl ved lavt trykk og lave temperaturer ved hjelp av en strippekolonne med enkeltpassering. Med kort oppholdstid produserer denne prosessen alkoholfrie drikkevarer av høy kvalitet og med full smak.

Alfa Laval brukte sin enorme ekspertise innen strippingteknologi til å lage lavalkoholøl av toppkvalitet med mindre enn 0,5 % alkoholinnhold og alkoholfrie drikker med 0,0 % alkoholinnhold. Strippekolonnen er fri for bevegelige deler, noe som sikrer minimale drifts- og vedlikeholdskostnader.

Alfa Laval De-alc-modulen har vist seg effektiv i Europa og andre land over hele verden. Kubota reiste til Danmark sammen med representanter fra Alfa Laval for å få førstehånds erfaring med De-alc-modulen.

"Etter å ha smakt det alkoholfrie ølet produsert av De-alc, ble jeg imponert over dets høye kvalitet," sa han. «Prøven hadde den autentiske ølsmaken som vi var ute etter.

beer case story foss

Utvidelse av lav- og alkoholfri portefølje over hele verden

Å introdusere ny teknologi til eksisterende prosesslinjer kan være tidkrevende, og involvere ledelsesbeslutninger, investeringshensyn og integrasjonsutfordringer. Asahi benyttet seg imidlertid av Alfa Lavals dokumenterte merittliste.

«Vi var bekymret for oppskaleringen til kommersiell produksjon», sier Kubota. «Basert på vårt langvarige forhold, stolte vi imidlertid på at Alfa Laval kunne integrere De-alc-modulen sømløst i behandlingslinjene våre. Alt gikk som smurt.»

Innlemming av De-alc-modulen i produksjonslinjene i 2024 gjorde det mulig for bryggeren å møte den økende etterspørselen etter Asahi ZERO, dets 0,00 % øl, ved å utvide produksjonen, og dekke et begrenset regionalt fotavtrykk til landsdekkende tilgjengelighet.

«Vi ser for oss en fortsatt vekst i markedet for alkoholfritt øl», sier Kubota. "Å diversifisere produkttilbudet vårt for å tilpasse seg endrede forbrukerpreferanser og dra nytte av vekstmuligheter er avgjørende for vår virksomhet, både nå og i fremtiden."

Asahi er forpliktet til kontinuerlig innovasjon, og inkorporerer ny teknologi i sine produksjonslinjer som gagner mennesker, planeten og produktiviteten.

«Integreringen av De-alc-modulen i produksjonslinjene våre hjelper ikke bare Asahi med å nå bærekraftsmålene sine, men styrker også konkurransefortrinnet vårt», kommenterer Kubota.

Investering i lavalkoholdrikkemarkedet

Alfa Laval De-alc-modulene er avgjørende for Asahis produksjonslinjer ved bryggeriene i Fukushima og Suita. I 2021 introduserte bryggeren Asahi BEERY som Japans første lavalkoholdrikk, med et alkoholinnhold på 0,5 %. BEERY fikk anerkjennelse for sine enestående smaker, og leverer en autentisk ølsmak til tross for det lave alkoholinnholdet.

Asahi-konsernet har nå integrert De-alc-modulen i sine europeiske produksjonslinjer i Italia, Tsjekkia og i Australia, noe som muliggjør en bredere produksjon og distribusjon av øl med lavt eller ingen alkoholinnhold.

Fremhevede teknologier

Alfa Laval De-Alc er en innovativ kombinasjon av Alfa Laval-teknologier som fungerer sammen som et godt integrert system.

Denne helautomatiske plug-and-play-modulen kan sømløst integreres i eksisterende produksjonslinjer, slik at bryggerier kan produsere øl med lav eller ingen alkohol uten å måtte foreta store kapitalinvesteringer.