2021-12-02 Product News

Norske varmevekslere blir til nye råstoffer i et samarbeide mellom Alfa Laval og Stena Recycling

Opp mot 100 prosent av metallene i gamle varmevekslere kan gjenvinnes i et nytt samarbeid mellom Alfa Laval og Stena Recycling. Her får bedrifter i Norge for første gang noensinne mulighet til å oppgradere varmeveksleren sin til en mer energieffektiv utgave og samtidig få refusjon for den gamle, som deretter resirkuleres. Det er en win-win for både kunder, samfunn og miljø, sier Peter Borgnaes, Division Manager hos Alfa Laval Nordic i Oslo.

Norske bedrifter får nå en unik mulighet til både å redusere energiforbruket og bidra til økt gjenvinning gjennom et nytt samarbeid mellom Alfa Laval og Stena Recycling.

 

Med en helt ny forretningsmodell er det nå mulig for norske bedrifter å oppgradere til nye og mer energieffektive varmevekslere og samtidig få refusjon for sin gamle varmeveksler, som i etterkant sendes til gjenvinning. Opp mot 100 prosent av metallene en varmeveksler er laget av, som rustfritt stål, kobber eller karbonstål, kan smeltes ned og resirkuleres som ingredienser i nye råstoffer.

 

"Med refusjon for gamle varmevekslere gir vi våre kunder et åpenbart insentiv til å oppgradere til nye og mer energieffektive varmevekslere, slik at deres energiforbruk reduseres betraktelig. Den eksakte besparelsen avhenger av mange faktorer, men i ett eksempel beregnet vi at utskifting av en 20-års varmeveksler kan føre til totale årlige energibesparelser på opptil 83 000 kWh", sier Peter Borgnaes, Division Manager i Alfa Laval Nordic i Oslo og fortsetter:

 

– Med en oppgradering av varmevekslere gjennom vårt samarbeid kan bedrifter også dokumentere forbedringene i eget CO2-regnskap. Det er derfor en win-win for både kunder, samfunn og miljø.

 

GreenOne-PR-img-HEX-big.jpg

 

Varmevekslere brukes til produksjon av kaldt og varmt vann og til kjøling og oppvarming og brukes av et hav av industribedrifter, blant annet innen energisektoren, i produksjon av mat og farmasøytiske produkter, i prosessindustrien og innen fjernvarme. De er produsert av ulike metaller, som nå kan få nytt liv og inngå som råstoff i andre produkter.

 

"Når vi mottar den returnerte varmeveksleren fra kunden, starter vi prosessen med å gjenvinne metaller og gjeninnføre dem i råstoffkjeden, og bidrar dermed til redusert etterspørsel etter nye råmaterialer. Ved å samarbeide på denne måten kan vi bidra til å skape en virkelig effektiv sirkulær tilnærming til hele bransjen", sier Max Trandem, administrerende direktør i Stena Recycling Norge.

 

Gjenvinningen av varmevekslere startet i Sverige i juni under initiativet Re-Made to matter og rulles nå ut i resten av Norden med Norge som et av de neste landene.

 

"Vi er veldig stolte over å kunne presentere dette viktige steget mot økt sirkularitet innen oppvarming og kjøling, som samtidig er et stort steg på hele bransjens vei mot å redusere klimaavtrykket. Det støtter også Alfa Lavals egen målsetning om å bli CO2-nøytral i 2030", sier Peter Borgnaes.

Tagger

Alle
Re-Made to matter
Upgrade to a new plate heat exchanger and get a refund for your old equipment

Last ned pressemeldingen som PDF

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Peter Borgnaes

Division Manager

Alfa Laval Nordic i Oslo

Mobil: +479 525 23 82

E-post: peter.borgnaes@alfalaval.com  

 

Maria Stalarm

Head of Marketing & Communication

Alfa Laval Nordic A/S

Mobil: +45 2844 8658

E-post: maria.stalarm@alfalaval.com

 

Presseservice; herunder foto, tekst, kontakt m.v.:

Publicity, Trine Kristensen

Telefon: +45 29 80 40 21

E-post: trine@publicity.dk

Relatert innhold: