2021-10-05 Product News

Alfa Laval-oppkjøp styrker selskapets portefølje innenfor bærekraftig havbruk

Alfa Laval har kjøpt den norske systemprodusenten LiftUP. LiftUP er markedsleder i å fjerne avfall fra oppdrettsanlegg for å redusere påvirkningen på havmiljøet. Oppkjøpet er en del av Alfa Lavals strategi om å bygge opp en attraktiv produktportefølje innenfor havbruk og skape en utvidet plattform for bærekraftig vekst i fremtiden

LiftUP ble grunnlagt i 1991 og er en verdensledende leverandør av avfallsoppsamlingssystemer for oppdrettsanlegg. Selskapets teknologi kan fjerne opptil 70 prosent av slammet fra åpne merder.  LiftUP-systemet utfyller Alfa Lavals Framo-pumpesystem AquaStream, som henter opp friskt vann med lav temperatur og høyt oksygennivå (fra rundt 25 meters dyp) og skaper en perfekt havstrøm. Med dette får fisken et miljø som er tilnærmet lik det man finner i dype fjorder, noe som er optimalt for fisken.

 

"Dette oppkjøpet er et verdifullt tilskudd til vår portefølje innenfor bærekraftig havbruk, og med dette utvider vi vårt tilbud innenfor havbruksløsninger som både øker produktiviteten og den økonomiske attraktiviteten for løsninger til fiskeoppdrett og samtidig reduserer miljøpåvirkningen," sier Sameer Kalra, direktør for Marine Division i Alfa Laval. "Det er noe både bransjen og samfunnet vinner på."

 

Det oppkjøpte selskapet hadde i 2020 en omsetning på 75 millioner NOK, med god lønnsomhet. Det vil nå bli en del av forretningsenheten Pumping Systems i Marine Division.

 

Visste du at … Norge står for halvparten av verdens lakseproduksjon, og at det går med rundt ett kilo fôr for å produsere ett kilo oppdrettsfisk, sammenlignet med rundt sju kilo for å produsere ett kilo storfekjøtt.

Tagger

Alle
Alfa Laval Logo

Hvis du vil vite mer, kan du kontakte:

 

Johan Lundin
Head of Investor Relations
Alfa Laval
Tlf.: +46 46 36 65 10
Mobil: +46 730 46 30 90

 

Eva Schiller
PR Manager
Alfa Laval
Tlf.: + 46 46 36 71 01
Mobil: +46 709 38 71 01

Relatert innhold: