2021-03-03 Product News

Alfa Laval leverer marine pumpesystemer til stor havvindpark

Alfa Laval – verdensledende innenfor varmeoverføring, sentrifugalseparering og væskehåndtering – vil levere pumpesystemer fra Framo til Skottlands største havvindprosjekt. Dette er den andre ordren for pumpesystemer innenfor dette bruksområdet og markerer en viktig milepæl ved at selskapets omfattende erfaring fra oljeindustrien tas i bruk på fornybar energi-området.

Ordren fra Saipem, et globalt ledende energi- og infrastrukturselskap, omfatter pumpesystemer fra Alfa Laval Framo. De vil bli brukt i såkalt sugeankerteknologi i installasjonen av Seagreen, Skottlands største havvindpark. Når installasjonen er ferdigstilt, vil den omfatte 114 turbiner og produsere 2075 MW for å forsyne 1,3 millioner husholdninger med fornybar energi. Sugeteknologien (vakuum) bak pumpesystemene fra Framo vil sikkert forankre vindkraftplattformene til havbunnen. Teknologien har blitt brukt til å sikre offshoreplattformer siden 1990-årene.

«Dette er den andre ordren på våre Framo-pumpesystemer til bruk innenfor sugeteknologi for vindkraftverk. Det er en viktig milepæl for oss ettersom det befester vår stilling innenfor dette området og tar våre velprøvde og etablerte teknologi fra offshoreplattformer til området for fornybar energi,» sier Sameer Kalra, direktør for Marine Division. «Vår kunnskap og erfaring fra å levere innovative og pålitelige produkter til offshoreindustrien kommer nå også til å gjøre seg gjeldende innenfor fornybar energi, til gagn for både våre kunder og miljøet.»

 

 

Visste du at ... teknologien fra Alfa Laval Framo som vil bli brukt til å forankre vindturbinene, fungerer på samme måte som når man pumper vann ut av sugeankre – de skaper et sug/vakuum som presser dem mot havbunnen?

 

Dette er Alfa Laval 

Alfa Laval er aktiv innenfor områdene energi, maritim virksomhet og matvareproduksjon og vann, og tilbyr sin ekspertise og sine produkter og tjenester til en rekke bransjer i rundt 100 land. Selskapet legger vekt på å optimalisere prosesser, skape ansvarlig vekst og bidra til fremskritt, alltid ved å gjøre det lille ekstra for å støtte kundene i å nå sine forretningsmål og bærekraftmål.

Alfa Lavals innovative teknologiske løsninger er innrettet mot å rense, foredle og gjenbruke materialer, noe som fremmer en mer ansvarlig bruk av naturressurser. Det bidrar til forbedret energieffektivitet og varmegjenvinning, bedre vannbehandling og reduserte utslipp. På den måten fremmer Alfa Laval suksess for kundene, men også for mennesker og planeten. Vi gjør verden bedre, hver dag. It’s all about Advancing better™.

Alfa Laval har 16 700 ansatte. I 2020 var omsetningen 41,5 milliarder SEK (ca. 4 milliarder EUR). Selskapet er notert på Nasdaq OMX.

www.alfalaval.com

framo promotion

Kontakt

Relatert innhold: