2016-09-16 Product News

Alfa Laval ballastvannbehandlingssystem - PureBallast fyller ti år samtidig som BWM-konvensjonen ratifiseres

Kunngjøringen om at Finland hadde ratifisert IMOs BMW-konvensjon (Ballast Water Management) kom bare noen dager før en annen milepæl: Tiårsjubileet for den kommersielle lanseringen av Alfa Laval PureBallast.

Den 15. september kunne Alfa Laval feire at det var ti år siden PureBallast ble lansert som verdens første kommersielt tilgjengelige ballastvannbehandlingssystem. Ved lanseringen i 2006 så det ut til at globale krav til ballastvannbehandling var nært forestående. 

Nøyaktig ett tiår senere har man endelig passert denne milepælen. Og PureBallast er fortsatt ledende. PureBallast, som nå er i sin tredje generasjon, gir overlegen ytelse i fersk- og brakkvann så vel som sjøvann. Det er dessuten et ideelt system for vann med lav klarhet, som går med full gjennomstrømning der UV-transmisjonen er så lav som 42 %.

“Vi lovte tidlig at kundene enkelt ville etterkomme lovene om ballastvann,» sier Anders Lindmark, General Manager, Business Centre PureBallast. «PureBallast 3.1 holder ikke bare dette løftet, den gjør det med en hittil utenkelig effektivitet.”

Alfa Laval klar når markedet er på vei opp

Med ratifiseringsprosessen bak oss vil BWM-konvensjonen tre i kraft den 8. september 2017. Dette betyr at den lenge etterlengtede ettermonteringsbølgen nå vil skylle inn over oss, noe som vil legge et betydelig press på leverandører av løsninger for ballastvannbehandling.

“Alfa Laval er godt forberedt på hva som kommer, både med tanke på kunnskap og kapasitet,» sier Lindmark. «Vi har solgt over 1200 systemer og ettermontert over 300, så vi har kompetansen som kreves, og en produksjonsinfrastruktur som er klar for økt etterspørsel”

Hvis du vil vite mer om Alfa Laval PureBallast 3.1 og Alfa Lavals tilnærming til ballastvannbehandling, kan du gå inn på www.alfalaval.com/pureballast3

Om Alfa Laval PureBallast

PureBallast, som var det første kommersielt tilgjengelige ballastvannbehandlingssystemet, er et kjemikaliefritt system som selges og vedlikeholdes av Alfa Laval. En viktig komponent i systemet er den avanserte UV-reaktoren, som Alfa Laval utviklet sammen med Wallenius Water, basert på Wallenius Waters teknologi.

PureBallast ten years 640x360

Relatert innhold: