2015-04-27 Product News

Regn med Alfa Laval på Nor-Shipping 2015

Nor-Shipping, det ledende internasjonale forumet for den nordeuropeiske skipsfartsnæringen, finner sted 2.–5. juni ved Norges Varemesse i Oslo. De som besøker Hall E02 vil se at Alfa Laval har store nyheter innenfor avgassrensing og ballastvannbehandling – i tillegg til spennende løsninger innenfor nye brenseltyper med mer.

Nor-Shipping feirer 50 år i år, og på Alfa Laval-standen presenterer vi enda flere vesentlige tall.  Temaet «Regn med Alfa Laval» vil tallfeste Alfa Lavals rolle som en pålitelig partner for dem som vil overholde lovgivning, tilpasse seg nye brenseltyper, redusere kostnader og optimalisere utstyr på lang sikt.

På Nor-Shipping finner du Alfa Laval i Hall E02, Stand 20. Informasjon og arrangementer oppdateres regelmessig på www.alfalaval.com/norshipping2015, men noen viktige punkter er allerede klare.

Helhetlig tilnærming til ECA-samsvar

Fartøyer i utslippskontrollområder (ECA, Emission Control Area) må velge mellom å gå over til destillat eller rensing av avgasser. Alfa Laval har løsninger for begge metodene. Alfa Lavals ACS-system (Automated Fuel Changeover System) sikrer viskositet og smøreevne i overgangen mellom brenseltyper, mens Alfa Laval PureSOx effektivt fjerner svovel fra avgassene. De som besøker standen får vite mer om både dagens løsninger og om den integrerte versjonen av PureSOx som vi snart begynner å teste om bord i fartøyer.

Flere fremskritt i Pure Thinking-porteføljen

Alfa Laval har en komplett serie med løsninger for å overholde miljøregler, og mulighetene innenfor Pure Thinking-porteføljen blir stadig større. Foruten den integrerte utviklingen av Alfa Laval PureSOx får besøkende vite mer om den rivende utviklingen av Alfa Laval PureBallast, som nå er sertifisert til bruk i alle tre vanntyper: ferskvann, brakkvann og saltvann. Alfa Laval PureDry vil også være på plass, slik at besøkende kan utforske gjenvinning av avfallsbrensel, slamreduksjon og utvikling av et integrert system for håndtering av spillolje og bunnvann sammen med Alfa Laval PureBilge.

Nye løsninger for alternative brensler

Alfa Lavals banebrytende arbeid med brenselteknologi stopper ikke ved tradisjonelle brenseltyper, men omfatter også nye brenselalternativer. Etter å ha utviklet et boostersystem for metanol arbeider Alfa Laval nå med boostersystemer for andre typer brensel med lavt flammepunkt. Alfa Laval har nå fått lisens til å arbeide med DSMEs boosterkonsept med doble brensler for LNG. Varmeveksleren Alfa Laval CorHex med trykte kretser, en viktig del i LNG-høytrykksboosteren, vises på standen.

Avansert betjening av kjeler

Med sin tydelige grafiske oversikt og unike intuitive totrykksnavigasjon er Alfa Laval Touch Control den nye standarden for betjening av kjeler i skipsfarten. Denne holdbare, fleksible og fremtidssikrede PLC-baserte styringsteknologien sikrer raskere og enklere navigasjon, mer effektiv betjening og en rekke måter å optimalisere driften av kjelanlegg på. Berøringsskjerm-grensesnittet, som er i ferd med å gjøres tilgjengelig for både nye og eksisterende Alfa Laval Aalborg-kjeler, vil være mulig å prøve for besøkende. 

Bedre ytelse

Service er en viktig del av alle sjøfartsløsninger, og besøkende vil få mulighet til å utforske både nye og eksisterende tilbud for forbedring av utstyrets ytelse. Blant dem finner man Alfa Lavals AFEM-modul til bruk med Alfa Lavals Smit Gas FU-inertgassgeneratorer. AFEM justerer brennoljen og forbrenningsluften etter faktisk behov og kan redusere brenselforbruket med opptil 40 % under produksjon av inertgass på tankskip eller flytende produksjonssystemer.

Arrangementer og mer informasjon

Under hele messen vil eksperter fra Alfa Laval være til stede for å diskutere viktige systemer og nye produktløsninger. Under en rekke temabaserte arrangementer på standen utforsker de også dagens viktige utfordringer i bransjen og viser hvordan Alfa Laval ligger i forkant når det gjelder å tak i dem.

Informasjon om arrangementer og andre nyheter legges ut på Alfa Lavals kampanjeside for Nor-Shipping. Mer informasjon finnes på www.alfalaval.com/norshipping2015.

Tagger

Alle
Nor-Shipping 2015 200

Kontakt

Robert Bjerkås

Regional Sales Manager Marine & Diesel Equimpent Division Alfa Laval Nordic AS

Robert.bjerkas@alfalaval.com

Kontakt

Peter Borgnaes

Nordic Segment Manager Marine & Diesel Division Alfa Laval Nordic AS

Peter.borgnaes@alfalaval.com

Kontakt

Ulla Risberg

Communication Project Manager Alfa Laval Nordic AB

+46 8 530 656 00
Ulla.risberg@alfalaval.com

Kontakt

Sofia Erichs

Trade Press Manager, Marine & Diesel Division

+46 706 69 53 57
sofia.erichs@alfalaval.com

Relatert innhold: