Meieriproduksjon

Alfa Laval har drevet kontinuerlig innovasjon i over et århundre, og vi leverer prosessutstyr som maksimerer utbyttet, forenkler rengjøringen og minimerer avfall ved hvert trinn i meieriproduksjonen. Komponentene våre hjelper deg å spare vann, energi og kjemikalier samtidig som de oppfyller de strengeste sikkerhets- og hygienestandardene. På denne måten kan meieriene få mest mulig ut av hver ressurs og skape meieriprodukter av topp kvalitet – med fleksibilitet og trygghet til å gripe nye muligheter i markedet.

Alfa Laval dairy processing

Vi hjelper meieriproduksjonen fremover

Dairy-processing-more-value.jpg

Mer verdi fra hver dråpe

Du kan stole på Alfa Lavals meieriproduksjonsutstyr for å få mest mulig ut av melken din – noe som tilfører verdi på hvert trinn i prosessen. Høyeffektiv behandling og skånsom produkthåndtering sikrer bedre utbytte, redusert avfall og høyest mulig produktkvalitet.

I tillegg bidrar innovativt utstyrsdesign og innovative funksjoner til utvidet produksjonsoppetid med mindre tid brukt på rengjøring og vedlikehold.

Dairy-processing-built-in-sustainability.jpg

Innebygd bærekraft

Å redusere forbruket av energi, vann og kjemikalier står i sentrum for Alfa Lavals innovasjoner og bidrar til å fremme innsatsen din på bærekraftsområdet. Vi leverer unike løsninger som reduserer strømforbruket i meieriet betydelig. På samme måte lar optimalisert rengjøringsevne deg redusere mengden tid, vann og kjemikalier som brukes på Cleaning-in-Place.

Dairy-processing-superior-hygiene.jpg

Overlegen hygiene

Hygiene er kritisk i meieriproduksjon. Hver detalj av Alfa Lavals hygieniske prosessutstyr er designet med et sterkt fokus på hygiene – for å lette rengjøring og redusere avleiringer. Dette gjør det lettere for produsentene å oppfylle bransjens strenge hygiene- og matsikkerhetsstandarder – i dag og i morgen.

Optimalisering av hver meieriprosess

 

Fra rå melk til ferdig meieriprodukt, Alfa Laval-komponenter er designet for å få mest mulig ut av hvert prosesstrinn. De hjelper til med å maksimere utbytte, oppetid og produktkvalitet, samtidig som de reduserer strøm- og vannforbruket til et minimum. Klikk på knappen for å se produksjonstrinn og finne fremhevede teknologier for meierioptimalisering.

Bla gjennom etter produksjonstrinn

Dairy processing overview process chart

Nøkkelprodukter

.
.

Vi fortsetter å innovere. Du fortsetter å forbedre produksjonen.

Alfa Laval er her for å hjelpe deg med å holde deg i forkant innenfor meieriproduksjon. Med dype røtter i bransjen, er vi forpliktet til å finne smartere, bedre og mer effektive måter å produsere meieriprodukter av topp kvalitet på. Gjennom utstyrets totale levetid tilbyr ekspertise og et tett samarbeid for å finne de smarteste oppgraderingene og de beste måtene å optimalisere melkeproduksjonen på. Dette inkluderer digitale løsninger som hjelper deg å ha full kontroll over meieriprosessene dine.

 

Dairy-processing-we-keep-innovating.jpg

Reduser miljøavtrykket

Alfa Lavals meieriproduksjonsutstyr lar deg gjøre mer med mindre. Det gir deg mulighet til å bygge en bærekraftig fremtid for virksomheten, samtidig som du bruker mindre av verdens dyrebare ressurser. Nedenfor ser du noen eksempler på hvordan produktene våre leverer verdi.

Dairy-processing-hermetic-design-emotion.jpg

Redusert energibruk: Hermetisk design og eMotion

Med en lufttett skål som forbedrer væskedynamikken, bruker Alfa Laval meieriseparatorer med hermetisk design opptil 60% mindre strøm enn ikke-hermetiske alternativer. Ved å skape et nesten vakuum rundt separatorskålen, kan Alfa Laval eMotion-modulen øke energibesparelsene med opptil 75%.

Finn ut mer

Dairy-processing-Thinktop.jpg

Reduser vannforbruk: ThinkTop

Alfa Laval ThinkTop skiller seg ut når det gjelder vannbesparende innovasjon. Når den er montert på Unique Mixproof-ventiler, kan ThinkTop pulsrengjøring av ventilseter spare opptil 95 % vann og kjemikalier under Cleaning-in-Place.

Finn ut mer

Dairy-processing-SaniSB.jpg

Redusert kjemikaliebruk: SaniSB

Med roterende sprayhoder i Sani SB-serien rengjøres meieritanker mer effektiv enn noen gang. Sprayhodene skaper et unikt strålemønster som muliggjør opptil 40% besparelser i tid, vann og rengjøringsmedier.

Finn ut mer

Dairy-processing-Foodec.jpg

Forbedre utbyttet: Foodec

Renhet og resultat er de viktigste parameterne ved utskilling av myse og vanning i laktose- og kaseinproduksjon. Alfa Laval Foodec dekanterersentrifuger er ideelle for begge, og muliggjør opptil 25% høyere kapasitet for håndtering av faste stoffer enn tilsvarende alternativer.

Finn ut mer

Service

.

Profesjonell støtte helt fra starten

Med utgangspunkt i erfaringen vår med å betjene utstyr for mat, meieriprodukter og drikke, er vi klare til å støtte deg når du støter på problemer eller ønsker å diskutere oppgraderingsmuligheter i produksjonen av melk og melkebasert drikke. Vi er spesialister på å optimalisere CIP-programmer for å redusere vannforbruk og bruken av rengjøringsmidler. Takket være det globale nettverket vårt av partnere, feltserviceingeniører, servicesentre og distribusjonshubs for reservedeler, er kvalifisert hjelp og originale reservedeler alltid tilgjengelig. 

Vi kan støtte deg fra det første installasjons- og idriftsettelsesstadiet, og gjennom hele levetiden til utstyret ditt, med forebyggende vedlikehold, oppgraderinger, fjernovervåking, prediktivt vedlikehold, feilsøking og mer.

Sikre maksimal oppetid, ytelse og avkastning på investeringen. Finn ut mer om tjenestene vi tilbyr:

Tjenester for dekantersentrifuger     Tjenester for hygieniske pumper    Tjenester for varmevekslere   

Tjenester for hygienisk tankutstyr   Tjenester for hygieniske ventiler

 

Plant based drinks service.jpg