Produksjon av plantebasert drikke

Enten du akkurat har begynt med produksjon av plantebasert drikke, ønsker å utvide produksjonskapasiteten eller diversifisere produktporteføljen, er vi her for å hjelpe deg. Med vårt toppmoderne utstyr bidrar vi til å optimalisere produksjonsprosessen, uavhengig av kapasitetskrav eller råstoff. Ved å trekke på tiår med erfaring fra drikkevarebehandling hjelper vi deg å forbedre smaken, teksturen og holdbarheten til produktet ditt, samtidig som kapitalinvesteringer og driftskostnader minimeres.

Plant based drinks
.

Nye produksjonslinjer

plant-based-drinks-startup-vignette.jpg

Ønsker du å sette opp et nytt produksjonsanlegg for plantebaserte drikker?  Systemekspertene våre kan hjelpe deg med å velge det ideelle prosessutstyret for en jevn oppskalering fra laboratorietester til kommersiell produksjon.

Finn ut mer

Produsenter

plant-based-drinks-vignette.jpg

Hvis du er en eksisterende produsent av plantebaserte drikkevarer og ønsker å utvide, har faktorer som rengjøring, oppetid, driftskostnader, kapitalinvesteringer og effektiv avfallshåndtering en betydelig innvirkning på anleggets lønnsomhet. Med riktig utstyr kan Alfa Laval hjelpe deg å opprettholde produktkvaliteten og sikre høy avkastning på investeringen. 

Finn ut mer 

 

Meierier

Dairy-vignette.jpg

Å veksle mellom melk og plantebaserte drikker i meieriet kan gi nye inntektsstrømmer, men det setter også nye krav til rengjøring og avfallshåndtering. Vi kan hjelpe deg med å oppgradere prosesslinjen og sørge for at anlegget ditt oppfyller alle regulatoriske krav. 

Les mer 

.

Fra soya og havre til mandler, ris og mer 

Uavhengig av råvarene du bruker, kan teamet vårt av spesialister hjelpe deg med å velge den riktige løsningen for prosessen basert på driftsforholdene og de unike egenskapene til råstoffet og sluttproduktet ditt. Vi tilbyr utstyr for behandling av soyabønner, havre, mandler, ris, kokosnøtter, cashewnøtter, peanøtter, valnøtter og fruktkjøtt.

En typisk prosess for plantebasert drikke

Ingen produsenter er like, men kravet til prosessutstyr av høy kvalitet er det samme i hele bransjen. Nedenfor kan du se et eksempel på en typisk prosess for plantebasert drikke. Avhengig av hvilke råvarer som er tilgjengelig, kan vi anbefale en prosessløsning som er skreddersydd/egnet for din spesielle produksjon av plantebasert drikke, med fokus på pålitelighet, optimalisering av vann- og energiforbruk og å få mest mulig ut av råvarene.

Plant based drink extraction process

Nøkkelprodukter

Plantastisk smak …

Utstyret som brukes i produksjonsprosessen for plantebasert drikke har stor effekt på smaken og teksturen til sluttproduktene. Å velge riktige varmevekslere, separasjonsutstyr, pulverblandere, strømningshåndteringsutstyr osv. er en forutsetning for produktkvalitet og suksess i markedet.  

 

Unngå koagulering og brente produkter

Alle oppvarmings- og pasteuriseringstrinn har en risiko for å påvirke smaken negativt. Hvis produktflyten er for lav og temperaturen for høy, kan proteiner og sukker forårsake en brent smak i produktet. Vi hjelper deg med å unngå disse problemene ved å forsyne deg med varmevekslere som er optimalisert for dine driftsforhold og råmaterialer.

Lag den perfekte teksturen og smaken

En perfekt balanse mellom faste stoffer og fett i den plantebaserte drikken er avgjørende for god smak og tekstur, noe som betyr at separasjonsstadier er avgjørende for produktkvaliteten. Vi hjelper deg med å velge riktig separasjonsutstyr for prosessen din, og sikrer både høy ytelse og bærekraft.

Sørg for hygiene og produktsikkerhet

Plettfritt prosessutstyr er avgjørende for både matsikkerhet og smak. Å velge utilstrekkelig utstyr setter deg i fare for krysskontaminering mellom partier og rester av rengjøringskjemikalier. De glatte overflatene og den hygieniske utformingen til alt Alfa Lavals matforedlingsutstyr sikrer at det er enkelt å rengjøre og at det ikke blir rester etter CIP.

… og en bærekraftsprofil som matcher

En bærekraftig produksjonsprosess er et must for å holde seg konkurransedyktig i industrien for plantebaserte drikker ettersom flere og flere kunder vurderer miljøpåvirkningen av produksjonsprosessen når de velger produkter. Klikk på koblingene nedenfor for å finne ut hvordan Alfa Laval-produkter bidrar til å minimere energiforbruk, avfallsstrømmer, CO 2-utslipp og vannforbruk.

 

Energisparing

Våre unike pumpe- og ventilløsninger bruker ikke bare minimalt med elektrisk kraft under drift, men muliggjør også betydelige reduksjoner i varmtvannsforbruket takket være Alfa Lavals unike teknologi for burst-ventilseterengjøring. Alfa Laval varmevekslere tilbyr også opptil 94 % varmegjenvinning når du gjenvinner og gjenbruker energi fra varme prosesstrømmer for å spare damp.

Vannbesparelser

Miljøpåvirkning og vannbevaring har blitt integrert i bærekraftige forretningsstrategier for bedrifter, store og små. Ved å bruke Alfa Laval Unique Mixproof-ventiler og ThinkTop-kontrollenheter kan du spare opptil 90 % av vannet og kjemikaliene som brukes under rengjøring.

Avfallsreduksjon

Sammen med din foretrukne integrator kan vi levere komplette, tilpassede renseanlegg for industrielt avløpsvann, og hjelpe deg med å redusere avfallet til et minimum, gjenvinne verdifulle biprodukter og til og med implementere nullvæskeutslipp (ZLD)-løsninger.

Transportbesparelser

Hvis dere er en ingrediensprodusent som produserer basisvæsker, er det store besparelser å hente i transportrelaterte utslipp og kostnader hvis produktet blir konsentrert før sending. Hos Alfa Laval har vi lang erfaring med å levere systemer basert på fordampnings- eller membranteknologi. Vi kan hjelpe deg med å finne den optimale løsningen basert på dine krav og driftsforhold.

Profesjonell støtte helt fra starten

Med utgangspunkt i erfaringen vår med å betjene utstyr for mat, meieriprodukter og drikke, er vi klare til å støtte deg når du støter på problemer eller ønsker å diskutere oppgraderingsmuligheter i produksjonen av melk og melkebasert drikke. Vi er spesialister på å optimalisere CIP-programmer for å redusere vannforbruk og bruken av rengjøringsmidler. Takket være det globale nettverket vårt av partnere, feltserviceingeniører, servicesentre og distribusjonshubs for reservedeler, er kvalifisert hjelp og originale reservedeler alltid tilgjengelig. 

Vi kan støtte deg fra det første installasjons- og idriftsettelsesstadiet, og gjennom hele levetiden til utstyret ditt, med forebyggende vedlikehold, oppgraderinger, fjernovervåking, prediktivt vedlikehold, feilsøking og mer.

Sikre maksimal oppetid, ytelse og avkastning på investeringen. Finn ut mer om tjenestene vi tilbyr:

Tjenester for dekantersentrifuger     Tjenester for hygieniske pumper    Tjenester for varmevekslere   

Tjenester for hygienisk tankutstyr   Tjenester for hygieniske ventiler

 

Plant based drinks service.jpg

.

Kundehistorier

Meieri i Storbritannia bruker Alfa Laval MBR-membraner for avfallsstrømmen

«Driftskostnadene er redusert betydelig siden anlegget ble installert, og MBR-filtrene har vært en fornøyelse å betjene, med lite involvering fra operatører.» Alun Lewis – leder for samsvar og bærekraft.

meadows-360x640

Foto med tillatelse fra Meadow Foods

Er du interessert i å finne ut hvordan du kan optimalisere produksjonen av plantebasert drikke eller prøvekjøre det på vårt applikasjons- og innovasjonssenter?  

Fyll ut skjemaet så kontakter teamet vårt deg innen kort tid

Denne informasjonen lagres og behandles i samsvar med personvernreglene våre.

Du er kanskje også interessert i …