Industriell kjøling

Alfa Laval er en ledende innovatør innen kompakte platevarmevekslere for kjøle- og varmepumpesystemer. De fleste av våre enheter er installert i kjølerom, skøytebaner, marine applikasjoner, HVAC, fjernvarme, prosesskjøling og mat og drikke. Vi jobber tett med ledende lokale installatører og systembyggere fra hele verden, og leverer både standard- og tilpassede løsninger. Vi fokuserer i stor grad, men ikke utelukkende, på bruk som innebærer naturlige kjølemidler.

Alfa Laval industrial refrigeration

Nøkkelen til bærekraftig industriell kjøling

  • Bruk naturlige kjølemidler som ammoniakk, karbondioksid og hydrokarboner i optimaliserte løsninger.
  • Øk effektiviteten med Alfa Laval varmevekslere, da deres minimale trykkfall og nære temperaturtilnærming forkorter systemets tilbakebetalingstid.
  • Velg pålitelige platevarmevekslere fra Alfa Laval. Mange av de nesten 100 000 enhetene vi har levert har vært i bruk i flere tiår.

Klar til å se hvordan industriell kjøling kan øke din bærekraft og effektivitet? Og spare deg penger? Kontakt oss i dag.

Forpliktet til bransjesamarbeid

Industrial-ref-Eurammon.jpg

Eurammon

Eurammon er en sammenslutning av selskaper, institusjoner og enkeltpersoner som deler et felles mål: å oppmuntre til en bærekraftig tilnærming til kjøleteknikk. Siden starten i 1996 har Eurammon tatt til orde for bruk av naturlige kjølemedier. Alfa Laval er et av medlemmene som bidro til å stifte foreningen.


Finn ut mer

Industrial-ref-shecco.jpg

Shecco

Shecco er en global markedsakselerator som hjelper bedrifter med å bringe klimavennlige løsninger til markedet. I sektoren for oppvarming og kjøling er vi spesialister på naturlige kjølemedier. Shecco har mer enn 15 års ekspertise med å tilby innovative, effektive og fleksible løsninger for å få fart på markedsinngang. Alfa Laval har vært en partner fra starten.


Finn ut mer

Industrial-ref-iiar.jpg

IIAR

IIAR er en teknisk medlemsorganisasjon med representanter fra alle deler av industrien som driver med naturlig kjøling, inkludert produsenter, ingeniører, entreprenører, sluttbrukere, akademikere, forskere og mer. IIAR er en ledende talsmann for sikker, pålitelig og effektiv bruk av ammoniakk og andre naturlige kjølemidler.


Finn ut mer

U-turn

U-Turn er en væskeutskiller som er spesielt designet for å brukes sammen med platevarmevekslere ved bruk av ammoniakk. Den kompakte modulen, inkludert separatoren og platevarmeveksleren, reduserer trykktapet, samtidig som den sikrer low ammonia charge og maksimal energieffektivitet.


Lær mer om U-Turn

 

RefTight™ tetningssystem

Spesiallagde pakninger for høyt trykk. RefTight™-tetningssystemet i våre halvsveisede platevarmevekslere muliggjør forbedret, langsiktig ytelse i varmepumper med høye trykk og temperaturer. Sveisen er plassert utenfor det separate ringpakningssporet, noe som sikrer pålitelig tetning, forlenger levetiden til pakningen og forlenger serviceintervallene.

Integrert underkjøling

Varmepumper med høyeffektivt design kan gi betydelige økonomiske besparelser. Integrering av underkjøling og for-supervarming i kondensatoren til platevarmeveksleren gjør det mulig å forbedre energieffektiviteten til kompakte varmevekslere, uten behov for ekstra rør eller tilleggskomponenter.

Avanserte løsninger for industriell kjøling

Semi_welded_range_640x360.jpg

Halvsveisede platevarmevekslere

Våre kompakte halvsveisede platevarmevekslere gir større effektivitet og pålitelighet i industrielle varmepumpeanlegg. Alfa Lavals halvsveisede varmevekslere er spesielt valgt for ammoniakkvarmepumper. Disse vekslerne reduserer ammoniakkladingen og risikoen for lekkasje med det velprøvde RefTight™-forseglingssystemet. Tilgjengelig med korrosjonsbestandig materiale for varmegjenvinning fra sjø-/elvevann.


Finn ut mer

fhe_alfanova_ind&hvac_right_640x360.png

AlfaNova

De fleste platevarmevekslere som brukes i kommersielle eller småskala industrielle varmepumper er loddet med kobber. Selv om kobber er egnet for mange bruksområder, reagerer det negativt med ammoniakk, et viktig naturlig kjølemiddel. Bygget med vår unike fusjonsbindingsmetode, tilbyr AlfaNova markedets eneste 100 % rustfrie platevarmeveksler. Det er en kompakt og effektiv løsning for kjøling av svært rene og sensitive væsker, som utnytter ammoniakks lave GWP-potensial.


Finn ut mer

Alfa Laval brazed plate heat exchangers

Loddede platevarmevekslere

Våre kobberloddede platevarmevekslere er kompakte, effektive og standard type varmevekslere for fordamping og kondensering i kommersielle varmepumper og boligvarmepumper. De kan brukes med de fleste typer miljøvennlige kjølemidler med lav GWP, inkludert viktige naturlige kjølemedier som CO2 og hydrokarboner. Hver enhet er utformet med en rekke unike egenskaper som sikrer overlegen termisk ytelse og pålitelighet.


Finn ut mer

Industrial ref semi welded brochure

Halvsveiset GPHE: fordeler for industriell kjøling

Alfa Laval halvsveisede platevarmevekslere kombinerer fleksibiliteten og brukbarheten til vanlige platevarmevekslere med pakninger med høyere trykkmotstand, noe som gjør dem ideelle for industrielle kuldeapplikasjoner.

De er svært motstandsdyktige mot dannelse av is, samt mot utmattelsesstress forårsaket av ekstreme trykk- og temperaturvariasjoner, og er egnet for bruk med de fleste typer primære kjølemidler og sekundære væsker, inkludert ammoniakk og karbondioksid.


Finn ut mer

White paper: Navigering i et skiftende kjølemiddelmarked

En massiv endring pågår for tiden i kjølemiddelmarkedet. Drevet av miljøhensyn presser lovgivningen en gradvis utfasing av tradisjonelle kjølemedier til fordel for nye alternativer med lavere globalt oppvarmingspotensial (GWP). Last ned denne hvitboken for en grunnleggende primer om valg og plassering av alternative kjølemidler for ulike oppvarmings- og kjøleapplikasjoner.

White paper: Navigating a changing refrigerants market

Rask valg

Alfa Laval gjør det enkelt å finne den beste løsningen for din applikasjon. Ta en titt på vårt hurtigvalgverktøy for å bla gjennom produkter og finne Alfa Laval-partnere slik at du kan be om et tilbud.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Konsulent? Systemintegrator?

Er du konsulent? Se her! Med kompetanse og erfaring fra tiår innen varmeveksling, tilbyr Alfa Laval kunnskapsrike ressurser som kjenner dagens oppvarmings- og kjølingsbehov. Få svar på komplekse spørsmål om alt fra energieffektivitet til naturlige kjølemidler, sammen med nyttige verktøy som gjør det enklere å finne riktig teknologi for ditt behov.

heating cooling-hub-vignette-2021

Krev nye standarder for kjølesystemene dine

Med flere tiår med erfaring bak oss, har Alfa Laval vært banebrytende i verdens mest moderne pakningsdesign for platevarmevekslere. Oppdag hvordan vår neste generasjons teknologi kan forbedre effektiviteten, påliteligheten og servicevennligheten til ditt industrielle kjølesystem.

Demand-new-standards 640x360

Bli med oss på en webinarserie om kjølesystemer

Kuldeapplikasjoner opplever en rask transformasjon, med bærekraftsdrivere som skaper alle nye utfordringer. xMen Alfa Laval kan hjelpe. Bli med fagekspertene våre for tidenes første webinarserie viet til de siste trendene – og løsningene – som former bransjen vår. Delta live – eller se på forespørsel i henhold til timeplanen din!

xchanging ideas vignette text