Oppvarming av svømmebasseng

Alfa Lavals systemer og platevarmevekslere med pakninger gir en energieffektiv og økonomisk løsning for å opprettholde nærmest konstant vanntemperatur i svømmebassenger året rundt. I enkelte prosjekter kan oppvarming av svømmebassenger også innarbeides i en samlet løsning fra Alfa Laval.

Swimming pool heating 640x360

Kostnadseffektiv oppvarming av svømmebassenger

En varmeveksler installert mellom svømmebassengets sirkulasjonssystem og bygningens ordinære oppvarmingssystem skiller kretsene og gir god oppvarming av bassenget. De termodynamiske fordelene og fordelene med de lave kostnadene med platevarmevekslere i bassengoppvarming betyr at de brukes oftere til dette formålet enn skall-og-rør-varmevekslere. Alva Laval tilbyr også et kompakt system for gjenoppvarming og opprettholdelse av vanntemperaturen i bassenger – den såkalte AquaPool.

Fleksibilitet til å bruke ulike energikilder

En rekke ulike energikilder kan brukes til bassengoppvarming, for eksempel overskuddsvarme fra bygningens oppvarmingssystem. Fornybar energi som solenergi og geotermisk energi har også stort potensial som kostnadseffektive oppvarmingskilder. Oppvarming av svømmebassenger kan også integreres i større prosjekter. Hotellet Cancún Palace i Mexico kjører et klimaanlegg- og bassengoppvarmingssystem basert på Alfa Lavals varmevekslere. Det varme vannet fra kondensatorene brukes til å gi varme til vannet i bassenget, helt uten kostnader. 

Drive fremtiden innen HVAC

Alfa Laval 360° serviceportefølje

 

Alfa Laval tilbyr et omfattende utvalg av tjenester for å bidra til å holde utstyret deres i best mulig stand.

Kontakt oss for å finne ut hvordan vi kan utvide ytelsen for produktene deres.