Re-Made to matter

Re-Made to matter

Et banebrytende samarbeid for bærekraftig gjenvinning

Samarbeid for å løse utfordringene våre

Når det gjelder vår klimautfordring, er det ingen raske løsninger eller løsninger som passer alle – spesielt ikke i industrisektoren. Vi må alle ta vare på våre naturressurser. Dette inkluderer de fysiske materialene vi bruker, men også optimalisering av vår energibruk gjennom forbedret virkningsgrad. Hver kilowatt vi kan spare, betyr noe.

Alt som kan gjøres på en bedre måte, må gjøres. Fra store strukturelle endringer og store innovasjoner, til små forbedringer og mindre justeringer, er hvert skritt i riktig retning en viktig brikke i puslespillet. Det handler om å jobbe sammen for å akselerere overgangen til en karbonnøytral og sirkulær fremtid. Og det er nettopp det partnerskapet mellom Stena Recycling og Alfa Laval handler om. Vi kaller det Re-Made to matter.

 

 

cleantech-Recycling-intro-img-final.jpg

Innovativ bærekraft fra to bransjeledere

Omarbeiding som betyr noe representerer en banebrytende ny modell for å ta vare på platevarmevekslere på slutten av livssyklusen. Med innovasjon fra to ledere på sine respektive områder, vil dette utvekslingsprogrammet bringe en mer sirkulær tilnærming til oppvarming og kjøling. Ved å forbedre energieffektiviteten i disse utrustningene, er det også et stort skritt for å hjelpe industrien vår med å takle klimaendringene og bli karbonnøytral.


Les mer

Om Stena Recycling

Stena Recycling gjør gjenvinning til en bærekraftig virksomhet. Med 3000 engasjerte medarbeidere i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Polen, Tyskland og Italia, skaper Stena Recycling langsiktige løsninger hver dag for både kunder og samfunnet som helhet. I tillegg til effektiv og verdiskapende resirkulering tilbyr Stena Recycling tjenester som Design for Recycling for å øke resirkuleringsgraden for produkter som allerede er i designfasen. Stena Recycling er en del av Stena Metall-konsernet.


Besøk Stena Recycling sin hjemmeside

 

GreenOne-Stena-Recycling-final.jpg

En perfekt kombinasjon

Å akselerere overgangen til en karbonnøytral og sirkulær fremtid handler ikke om å stoppe tingene vi gjør. Det handler om å begynne å gjøre ting på best mulig måte. Anslag tyder for eksempel på at forbedringer i energibesparing alene vil gjøre oss i stand til å kutte rundt 40 % av de globale karbonutslippene. Gjenvinning sparer også store mengder energi og betyr samtidig en redusert klimapåvirkning sammenlignet med å produsere råvarer fra nye naturlige kilder.

Derfor er dette samarbeidet mellom Stena Recycling og Alfa Laval en perfekt kombinasjon. Stena Recycling hjelper bransjer med å oppnå en sirkulær materialflyt, resirkulering av industriavfall og utrangerte produkter, i tillegg til å gi materialet nytt liv i produksjonen av ferske produkter.

Alfa Laval utvikler avanserte, termisk effektive platevarmevekslerteknologier, som muliggjør energiforbedringer i alt fra tung og lett industri til datasentre og boligoppvarming og -kjøling. Alfa Lavals varmevekslere sparer rundt 50 GW strøm hvert år – samme mengde som trengs til oppvarming av 10 millioner nordiske hjem. Det tilsvarer en reduksjon på 25 millioner tonn i de globale karbonutslippene.

Ved å samle kompetansene våre, reduserer vi bruken av planetens begrensede ressurser, sparer mye energi og utgjør en forskjell for klimaet.
En klassisk win-win-win-situasjon.

Mediemelding: et samarbeid for å vise vei videre

I tillegg til å skape betydelige besparelser for våre kunder, representerer dette utvekslingsprogrammet en banebrytende ny tilnærming til bærekraft i vår bransje.

«Dette er et viktig skritt mot en mer sirkulær og bærekraftig tilnærming når det gjelder å kjøpe inn materiale… [for] våre produkter,» sier Susanne Pahlén Åklundh, direktør for Energidivisjonen.

«Samarbeidet med Alfa Laval viser igjen hvilke effektive sirkulære løsninger vi kan skape når vi jobber sammen,» sier Fredrik Pettersson, administrerende direktør i Stena Recycling Sverige, i enighet.

 

Les hele historien

 

GreenOne-Alfa-Laval-Stena-partnership-people.jpg

Fem enkle trinn for mer bærekraftig drift

GreenOne-step01.png

1. Fortell oss om den nåværende varmeveksleren din
Basert på merke og modell, vil vi beregne refusjonen din (de fleste merkene aksepteres).

GreenOne-step02.png

2. Oppgrader til en ny varmeveksler
Finn den nye modellen som passer dine behov best.

GreenOne-step03.png

3. Fullfør kjøpet ditt
Motta bærekraftsrapporten og refusjonen din med en gang.

GreenOne-step04.png

4. Returner din gamle enhet for resirkulering
For å bestille gratis retur trenger du bare å følge instruksjonene som følger med din nye varmeveksler.

GreenOne-step05.png

5. Stena Recycling resirkulerer din gamle varmeveksler
Materialet fra din gamle varmeveksler brukes til å produsere nye, mer effektive Alfa Laval varmevekslerteknologier.