Mekanisk cellulosefabrikk

Energikrevende mekaniske cellulosefabrikker genererer enorme mengder varme. Alfa Lavals ekspertise og et bredt spekter av pålitelig, lite vedlikeholdsutstyr for varmeoverføring, separering og væskehåndtering hjelper til med å gjenvinne og gjenbruke denne varmen samtidig som prosessene optimaliseres, miljøpåvirkningen reduseres og bunnlinjen økes.

Mechanical pulp mill 640x360

Økende effektivitet på det mekaniske
cellulosefabrikker

Hvert tremassefabrikk er unikt, og utfordringene for fabrikkoperatører er mange. Fabrikkperatører må finne måter å forbli lønnsomme til tross for økende arbeids-, kjemikali- og energikostnader, samtidig som de sikrer fabrikkens produktivitet.

Forbedring av energieffektiviteten ved mekaniske cellulosefabrikker

Energi står for opptil 30 prosent av alle fabrikkens produksjonskostnader. Så det kommer ikke som noen overraskelse at energiintensive fabrikker må fokusere på energieffektivitet. Alfa Laval tilbyr et bredt spekter av løsninger for å optimalisere bruken av energi ved cellulosefabrikker. Varmen som gjenvinnes fra kjølefiltratet fra fortykningsmidler, kan for eksempel gjenopprettes til å varme opp sirkulasjonsvann for papirmaskiner. Løsninger som disse forbedrer kvalitet, produktivitet og pålitelighet samtidig som de gir besparelser til bunnlinjen.

Enkel håndtering av fibrøse prosessvæsker

Alfa Lavals utstyr for varmeoverføring, separering og væskehåndtering, som WideGap og spiralformede varmevekslere, håndterer enkelt prosessvæsker som inneholder fibre og andre faste stoffer, samtidig som det gir høy termisk effektivitet og maksimal varmegjenvinning. Andre fordeler inkluderer lave installasjons-, drift- og vedlikeholdskostnader samt full tilgang til begge sider av platene for å sikre enkel men grundig rengjøring, dersom dette skulle vise seg nødvendig.

Maksimering av strømproduksjon i kraftkjeler

Maksimering av elektrisitetsproduksjon er en kritisk faktor for fabrikkproduktivitet og lønnsomhet. For å sikre null nedetid, leverer Alfa Laval eksepsjonelt pålitelig og effektivt utstyr, inkludert state-of-the-art kraft- og gjenvinningskjeleteknologi for å hjelpe til med å generere den nødvendige energien. Våre kompakte varmevekslere, for eksempel, gir et plassbesparende, pålitelig og spenstig alternativ til store skall-og-rør og nyter godt rykte som arbeidshesten til kraftverk i massefabrikkene.

Effektiv behandling av avløpsvann

Behandling av store mengder avløpsvann og restslamavfall byr på utfordringer for mange fabrikker. Alfa Laval tilbyr et komplett spekter av avløpsvannsutstyr som bidrar til å minimere miljøpåvirkningen og maksimere energibesparelsene. Vannledningsapplikasjoner inkluderer MBR, SBR, varmevekslere og tertiær filtrering ved bruk av membraner eller klutmedier. For slamledningsapplikasjoner tilbyr Alfa Laval et komplett utvalg av utstyr for fortykning og avvanning.

Øk fortjenesten på massefabrikken med mer effektiv separering

Alfa Laval tilbyr massefabrikker et bredt spekter av løsninger for utvinning av biprodukter og gjenvinning av prosesskjemikalier. Separasjonsutstyret vårt gir deg fordeler som høyt utbytte, høy produktkvalitet, lave driftskostnader og kompakte installasjoner.


Finn ut hvordan Alfa Lavals separasjonsløsninger kan forbedre bunnlinjen

Øk fortjenesten – resirkuler energi

Waste heat recoveryInvesteringer i spillvarmegjenvinning er ofte svært lønnsomme. Tilbakebetalingstiden er vanligvis mindre enn ett år.

Spillvarmegjenvinning

Industriell vann- og avfallsbehandling

Industrial water and waste solutionsAlfa Laval tilbyr en rekke løsninger for vann- og avfallsbehandling på stedet samt gjenvinning av vann, varme og også produkter fra prosessen.

Finn ut mer om våre industrielle vann- og avfallsbehandlingsløsninger