Zero Liquid Discharge

Forvandle avfall til verdi med et Alfa Laval AlfaFlash ZLD-system. Disse robuste og kompakte løsningene renser spillvann fra industrielle prosesser og gjenvinner verdifulle produkter under resirkuleringsoperasjoner. Materialer fjernes effektivt fra vannet, eller vått materiale, og reduseres til fast avfall som kan selges, gjenbrukes eller avhendes på en mer effektiv måte. ZLD-systemer er til fordel for både miljøet og bunnlinjen, og de kan enkelt justeres for å imøtekomme behov og forskrifter.

Reuse water, recover value with ZLD 604x360

Gjenbruk vann, gjenvinn verdier

  • Øker effektiviteten i vannforbruket ved å fjerne flytende avfall og behandle vannet for gjenbruk.
  • Enkelte prosesser kan utvinne verdifulle ressurser som metaller og mineraler.
  • Enkelt justerbare systemer som er fremtidssikret for økende behov og endrede forskrifter
  • Mindre avfall betyr lavere avfallskostnader og redusert behov for nye ressurser
  • Lavere investerings-, installasjons- og driftskostnader sammenliknet med tradisjonelle inndampningsteknologier

Effektiv håndtering av industrielt spillvann er ofte en juridisk forpliktelse og nødvendig for å beholde driftstillatelsen. Men et Alfa Laval AlfaFlash ZLD-system kan være en del av prosessen med å gjenvinne verdifulle ressurser fra avfallet som ellers ville gått tapt. Alfa Lavals produkttilbud og teknologiekspertise kan spille en nøkkelrolle i ressursgjenvinningsprosessen din.

Industrier og bruksområder 

AlfaFlash ZLD-systemene er utviklet for å dekke behovene til et bredt spekter av bruksområder:

cleantech-biobased-chemicals-intro-img.jpg

HVO, fornybart drivstoff og biobaserte kjemikalier

Raffinerier, produsenter av bioplast og 2G-etanol kan resirkulere og gjenbruke spillvann fra sine fornybare energiprosesser.

Finn ut mer

if-gears_640x360 (1) (1).jpg

Produksjonsindustri og servicesentre

Servicesentre, bil-, verktøy- og elektronikkprodusenter må alle minimere eller til og med eliminere spillvann for å øke fortjenesten og nå bærekraftsmålene.

Finn ut mer

 

 

cleantech-Recycling-intro-img-final.jpg

Gjenvinningsindustrien

Alfa Laval tilbyr AlfaFlash ZLD-systemer for krystallisering, kjemisk resirkulering (utvasking) og mer. Vi kan hjelpe deg med resirkuleringsprosessen og avfallsstrømmen din.

Finn ut mer

read more_640x360.jpg

Prosessindustri

AlfaFlash ZLD-system og prosesskrystallisatorer kan brukes i en rekke prosesser i prosessindustrien.

 

Finn ut mer 

Oppdag hva ZLD kan gjøre for bedriften din! 

 

Få oversikt over Zero Liquid Discharge System

  Finn ut mer om hvordan Alfa Lavals løsninger kan forvandle avfall til verdiskapende produkter ved å utforske Zero Liquid Discharge-systemet.

Zero liquid discharge system 970x550

Et utvalg av konfigurasjoner

Mekanisk damprekompresjon (MVR)

Alfa Laval ZLD-systemer kan utformes med MVR som bruker elektrisk kraft til å drive inndampningsprosessen. En elektrisk drevet vifte øker kondenseringstemperaturen på dampen i inndamperen før den ledes tilbake til varmeveksleren der den latente varmen gjenvinnes. Denne konfigurasjonen er ideell når det ikke finnes noen varmekilde og når kokepunktet er moderat.

Multieffektsystemer

Alfa Lavals ZLD-systemer kan utformes ved hjelp av en termisk varmekilde som damp eller varmt vann, med én eller flere effekter avhengig av kapasitetsbehov og energieffektivitetsmål. Konfigurasjonen er ideell når termiske varmekilder er tilgjengelige, og er generelt mer attraktiv når det gjelder investeringskostnader.

Arbeidsprinsipp for AlfaFlash

Gå dypere inn i funksjonene til Alfa Lavals Zero Liquid Discharge-system. Se AlfaFlash-animasjonen og opplev vår inndampningsteknologi med tvungen sirkulasjon på nært hold.

 

Alfa Laval åpner topp moderne servicesenter som resirkulerer nesten 100 prosent av vannet sitt

 Alfa Lavals nye servicesenter i Frechen i Tyskland blir et av verdens største for platevarmevekslere. I tillegg er det også et teknisk avansert og bærekraftig anlegg som kan resirkulere nesten 100 prosent av vannet ved hjelp av Alfa Lavals Zero Liquid Discharge-teknologi.

 

Les pressemeldingen 

 


Snakk med en ekspert


Informasjonen lagres og behandles i samsvar med
retningslinjene våre for personvern.