Matproduksjon

Produsenter av matvarer, soyabaserte oljer og kjøttprodukter stoler på at Alfa Lavals produksjonsutstyr følger utviklingen i markedet. Uansett hva slags matvareproduksjon det handler om, bidrar vårt produksjonsutstyr, moduler og komplettte produksjonslinjer til å levere produkter til forbrukerne til konkurransedyktige priser – samtidig som høyeste hygienenivå og de ønskede smakskvalitetene blir ivaretatt.

Food processing 640x360

Vi betjener matvareindustrien med innovative løsninger.

Å oppnå ønsket smak, stabil holdbarhet og upåklagelige hygieniske forhold krever stram kontroll med behandlingstid og -temperatur, i tillegg til nøye utvalgte råvarer og ingredienser.

Suksess begynner med å forstå hvordan man får mest mulig ut av hver ingrediens og råvare – fra tørre pulvere til seige sukkermasser, fra tyktflytende væsker til skjøre eller varmesensitive ingredienser som for eksempel smaksforsterkere og essenser. Nøyaktig håndtering, dosering og blanding av ingredienser holder deretter produksjonskostnadene lave ved å minimere sløsing og produkttap.

Alfa Lavals løsninger sikrer både pålitelig, hygienisk produksjon og effektiv rengjøring av utstyr og produksjonslinjer på stedet (CIP – Cleaning in Place), fullstendig i overensstemmelse med de strengeste forskrifter og standarder for hygieniske bruksområder.

Og like viktig gjør Alfa Laval det mulig for dere å:

  • øke produksjonsutbyttet ved å opprettholde produksjon over lang tid med sin gode tilgjengelighet og høye driftstid
  • redusere tapene av både ingredienser og ferdige produkter ved å få mer ut av råvarene

redusere bruken av forbruksvarer som energi og vann og resirkulere avløp. Våre membranfiltre kan for eksempel bidra til å skape et anlegg helt uten utslipp av vann. Og bruk av den riktige Alfa Laval-pumpen for akkurat deres spesifikke parametere kan redusere energiforbruket med så mye som 50 %.